De lidt ældre biler skal tackles anderledes end dagens modeller, og man kan finde sin bils grænser på kørekurserne for de klassiske biler. Foto: FDM

De lidt ældre biler skal tackles anderledes end dagens modeller, og man kan finde sin bils grænser på kørekurserne for de klassiske biler. Foto: FDM

Lær at håndtere din klassiske bil

Biler med en lidt ældre dåbsattest kan give udfordringer. Nyt køreteknisk kursus lærer entusiaster at få mest muligt ud af deres køretøj

Af
Jens Overgaard

køreoplevelse Der kan være udfordringer ved at sætte sig bag rattet af en klassisk bil.

Styretøjet kræver ofte lidt flere kræfter, og bremserne tager måske ikke helt så hårdt fat, som mange er vant til. Køreoplevelsen er i det hele taget en anden, når man lufter sin klassiker.

Skal man have det fulde udbytte af sin klassiske bil, kan det kræve, at man lærer den ordentligt at kende.

Derfor lancerer FDM nu en ny type kurser, hvor entusiaster kan lære at få bedre styr på deres klassiker ude i trafikken.

"En klassisk bil kører og skal køres på en helt anden måde, end nye biler gør i dag. Skal man have det fulde udbytte af sin bil, kræver det, at man bliver fortrolig med dens køreegenskaber. Derfor har vi lavet kurset her," siger køreinstruktør på FDM Jyllandsringen Bjarne Kragelund.

Kurset inkluderer både teori og praktiske øvelser, som tager udgangspunkt i hver enkelt bil, inden deltagerne sendes ud på banen.

Tid til diskussion

"Det er ældre biler, der ikke har moderne hjælpemidler som ABS og ESC. Derfor bliver det med bremse-og undvigemanøvrer af den gamle skole," siger Bjarne Kragelund.

Ud over teorien og manøvreøvelserne på banen bliver der også god tid til at diskutere, hvorfor bilen reagerer, som den gør.

Kurserne afholdes på FDM Sjællandsringen ved Roskilde den 17. august og på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg den 19. august. Her er plads til 30 biler per kursus.

Publiceret 31 July 2019 10:21