Leif Lahn Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Leif Lahn Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Debat:

Målrettet indsats skal forhindre drab på bosteder

Af Camilla Fabricius, socialordfører, Michael Stegger borgmesterkandidat og Leif Lahn gruppeformand, mf, Socialdemokratiet

Ingen skal miste livet ved at gå på arbejde.

Siden 2012 er seks medarbejdere blevet dræbt af beboere på de socialpsykiatriske bosteder, hvor de dræbte passede deres arbejde. Senest i december hvor en ung aarhusiansk mand mistede livet på et bosted på Sjælland. Hver enkelt sag er uendelig tragisk og dyb rystende. Det er fuldstændig uacceptabelt, at mennesker mister livet på deres arbejdsplads, og det kræver handling.

Derfor målretter regeringen nu Socialstyrelsens indsatsteam. Teamet skal hurtigere og mere fokuseret hjælpe de bosteder, der har de største udfordringer, så vi forebygger vold.

Indsatsteamet målrettes de steder, hvor Arbejdstilsynet eller Socialtilsynet har givet påbud begrundet i problemer med arbejdsmiljøet eller arbejdstilrettelæggelsen. Det er helt afgørende, at der er sikre og trygge rammer for både beboere og medarbejdere.

Vi er ikke i mål endnu, men vi har taget det første af flere vigtige skridt. Ingen skal være ængstelige og utrygge ved at gå på arbejde i Danmark, og ingen skal miste livet, mens de passer deres arbejde.

Publiceret 01 April 2021 13:00