Facaden og udbygningen er i fuld gang. Her er det Jens Stausholm, privat investor og medejer der viser rundt. Foto: Kian Johansen

Facaden og udbygningen er i fuld gang. Her er det Jens Stausholm, privat investor og medejer der viser rundt. Foto: Kian Johansen

Lufthavnen i Tirstrup får en 140 millioner kroners overhaling

Tre nye gates, en arealfordobling af lufthavnsbygningen, hotel og helt nyt design står klar i 2022

Af
Kian Johansen

Tirstrup Aarhus Airport vil være verdens første lufthavn med VIP-stemning for alle generationer, lyder ambitionen.

"Vi holder fortsat fast i den ambitiøse vækststrategi, vi præsenterede i 2019. Målene er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040," siger Nicolai Krøyer, som tiltrådte som ny administrerende direktør for Aarhus Airport den 1. marts.

Planen har været klar siden marts 2020, men Aarhus Airport valgte at udskyde pressemødet et år, da Corona-krisen indtrådte.

Før påske blev de store udbygningsplaner til 140 millioner kroner så præsenteret af den nytiltrådte direktør Nicolai Krøyer og Jens Stausholm, der er privat investor og medejer af Aarhus Airport.

Borgmestre fra Aarhus, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune leverede de politiske budskaber om ønsket om en motorvej forbi lufthavnen, mens lufthavnens egne folk kunne vise pressen rundt i byggerodet, der i 2022 skal byde lufthavnsgæsterne velkommen.

Designmæssigt følger interiøret den bæredygtige nordiske linje med møblering fra danske HAY og med gyldne farver.

Et nyt lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser skal stå klar i maj 2022. Hotellet integreres i førstesalsniveau med gangpartier vendt mod parkeringspladsen og værelser med udsigt mod det åbne luftrum.

Tre nye gates i 2021

Som led i moderniseringen udvides der med tre nye gates, så der kan betjenes syv fly ad gangen, de forventes at kunne åbne i november 2021.

Samtidig bygges en toetagers transitlounge, hvor der i underetagen indrettes 500 m2 taxfreeshopping, mens førstesalen indrettes til loungeområder med panoramavinduer mod landingsbanerne og direkte adgang til café og restaurant.

Og som, Jens Stausholm fremhævede under fremvisningen, så kobles den øverste etage sammen med en legeplads og rutsjebane, som ungerne kan tage fra en etage til den anden.

I kælderen kommer der en flysimulator og en indendørs fodboldbane.

"Vi har aldrig haft så gode snakke med luftfartsselskaberne som nu. Vi forventer et kæmpeboom i charterturismen. Og personligt tænker jeg, at flygæsterne vil foretrække mere direkte ruter. Hvorfor skal flyselskaberne mellemlande i Frankfurt, det er jo ikke på vegne af flygæsterne," siger Jens Stausholm, der med udvidelsen og med Ccorona-krisen bag sig forventer en større vækst i lufthavnen.

Aarhus Airport udvider

Udvidelserne tæller blandt andet:

  • Lufthavnsbygningen vokser til dobbelt størrelse fra ca. 5.000 til 10.000 m2.
  • Sekssporet sikkerhedskontrol, udvidede parkeringsområder, udvidede hangarer, nye politi- og toldfaciliteter, lydisoleret legeplads i to etager, teenagelounge med fodboldbane og flysimulator med mere.
  • Designet i lufthavnen er udarbejdet af blandt andre C. F. Møller Architects, AART Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio.
  • I 2019 kom der 500.000 passagerer. Målet er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040.
  • Aarhus Airport er ejet af Aarhus Kommune, privat investor Staus A/S, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune.
  • Ud- og ombygningen til ca. 140 millioner kroner forventes fuldført i 2022.

Publiceret 01 April 2021 18:00