29-årige Aleksander Myrhøj er valgt som SF's spidskandidat til kommunalvalget 16. november. Arkivfoto: Simon Carlson

29-årige Aleksander Myrhøj er valgt som SF's spidskandidat til kommunalvalget 16. november. Arkivfoto: Simon Carlson

Aleksander Myrhøj er SF's nye spidskandidat

Afløser partiets mangeårige medlem af kommunalbestyrelsen som partiets frontmand

Af
Simon Carlson

Norddjurs SF Norddjurs oplyser, at foreningens nuværende kommunalbestyrelsesmedlem, Aleksander Myrhøj, er valgt som spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

29-årige Aleksander Myrhøj afløser dermed partiets mangeårige medlem af kommunalbestyrelsen Mads Nikolajsen som spidskandidat.

69-årige Mads Nikolajsen meddelte for nylig, at han ikke genopstiller til valget 16. november.

De to har siden kommunalvalget i 2017 dannet politisk makkerpar. Det bliver derfor Aleksander Myrhøjs opgave at stå i spidsen for det hold af kandidater, der skal omsættes til mandater 16. november.

“Jeg er glad for og stolt over, at SF’s medlemmer har tillid til mig som arvtager efter Mads, der har udgjort en solid frontfigur ved flere kommunalvalg. Nu ser jeg frem til at samle holdet og få endnu flere på listen, der både i nationale meningsmålinger og lokalt står til fremgang," siger Aleksander Myrhøj.

Anderledes valg

I den nuværende kommunalbestyrelse er han medlem af Miljø- og Teknikudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget.

Politisk har han været aktiv i SFU Grenaa fra ganske ung. Han opstillede første gang til kommunalvalget i 2017 og blev valgt ind. Han ser således frem til endnu en gang at gå til valgkamp omend den formentlig bliver en smule anderledes denne gang.

“Der er mange ubekendte ved at skulle føre valgkamp i corona-tid, men vi arbejder på flere linjer lige nu og er selvfølgelig klar til valgkampen, når tiden kommer. Valgprogrammet er på vej gennem baglandet, og der er stadig pladser på kandidatlisten, så vi er ikke færdige med at bygge op endnu. Men det bliver vi," fastslår Aleksander Myrhøj.

Ungdommelig kampgejst

Formanden for den lokale partiforening SF Norddjurs, Jytte Schmidt, glæder sig over, at Aleksander Myrhøj skal stå i spidsen for partiet til valget.

"Det er nok noget af det, alle partier drømmer om, at der er nogle unge mennesker, der har lyst til at stille op. Vi er helt trygge, da vi kender Aleksanders mange kompetencer, og så har han en ungdommelig gejst og kampånd, der bliver en styrke både i valgkampen og i næste valgperiode i kommunalbestyrelsen," lyder det fra Jytte Schmidt.

Aleksander Myrhøj er opvokset i Grenaa og uddannet pædagog på VIA´s seminariaafdeling i Grenaa. Han er gift og i dag bosat i Fjellerup med sin kone og parrets søn. Han er ansat som pædagogisk leder i Aarhus Kommune.

Han blev valgt som spidskandidat uden modkandidater.

Publiceret 03 March 2021 18:00