Der var nærmest kun positivitet i gaderne i Ebeltoft, da butikkerne efter mere end to måneders nedlukning fik lov at åbne igen, fortæller Hanne Slot, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening

Der var nærmest kun positivitet i gaderne i Ebeltoft, da butikkerne efter mere end to måneders nedlukning fik lov at åbne igen, fortæller Hanne Slot, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening

Handelslivet i Ebeltoft er genåbnet:

"Når man nu har en butik, er det altså dejligt at få lov at tage imod sine kunder"

Handelsstandsforeningen ærgrer sig over, at ikke alle er med i genåbningen og ser frem til, at hele byen forhåbentlig snart er åben

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Mandag morgen fik handelslivet efter mere end to måneders nedlukning endelig lov at slå dørene op til forretningerne igen.

Forud for genåbningen havde der flere steder i landet været bekymrende bemærkninger i forhold til håndteringen af de givetvis mange mennesker, som har set frem til at kunne komme ud og shoppe igen. Og ikke mindst bytte julegaverne.

Det problem opstod heldigvis ikke i Ebeltoft. Her forløb genåbningsdagen ifølge formanden for Ebeltoft Handelsstandsforening, Hanne Sloth, meget stilfærdigt med relativt få kunder i gaderne.

Det ændrer imidlertid ikke ved begejstringen over, at handelslivets hjul endelig er oppe at køre igen.

"Der har været nogle mennesker i gaden, og der er flere, der har stukket hovedet ind og sagt 'uuh, hvor er det dejligt, I er her', så folk er virkelig glade for, at det ikke længere er en lukket by. Vi er lykkelige for at være i gang igen. Når man nu har en butik, er det altså dejligt at få lov at tage imod sine kunder," siger Hanne Sloth.

Savner de sidste

En anelse malurt er der dog i bægeret, idet frisørerne og restaurationerne endnu ikke har fået grønt lys til at genåbne.

Og så må corona egentlig gerne snart fise ud over vandet og sige tak for denne gang. Hanne Sloth, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening

Det ærgrer da også handelsstandsformanden, da disse forretninger i høj grad bidrager til et levende handelsmiljø.

"Jeg forstår ikke, at de ikke må holde åbent. Jeg synes, de tidligere har vist, at de er rigtig gode til at tage de forholdsregler, der skal til, for at man kan føle sig tryg. Det er rigtig trist, så jeg håber, de snart kommer i gang, og indtil da må vi bare rette ind og følge de retningslinjer, vi får besked på," noterer Hanne Sloth.

"Og så må corona egentlig gerne snart fise ud over vandet og sige tak for denne gang," tilføjer hun med et grin.

Publiceret 02 March 2021 11:45