Formand for Grenaa IF Frederik Nicolajsen er begejstret over, at fodbolden igen ruller på grønsværen. Det giver også forhåbninger om, at årets store begivendhed, Kattegat Cup, kan afvikles. Foto: Grenaa IF

Formand for Grenaa IF Frederik Nicolajsen er begejstret over, at fodbolden igen ruller på grønsværen. Det giver også forhåbninger om, at årets store begivendhed, Kattegat Cup, kan afvikles. Foto: Grenaa IF

Bolden ruller igen:

"Nu skal flest muligt ud og spille mest mulig fodbold"

Begejstringen over genåbningen af udendørs sport er stor i Grenaa IF, som er i fuld gang med at planlægge årets store begivenhed

Af
Simon Carlson

Grenaa Bolden er igen rund på de lokale fodboldbaner, efter sidste uges udmeldinger om første fase af en genåbning af samfundet.

Den betyder nemlig, at fodboldene igen får lov at rulle på de i år hidtil uberørte fodboldbaner. Fra i mandags 1. marts tillod corona-restriktionernes forsamlingsloft, at man til udendørs idræt må forsamle 25 personer. Det giver blandt andet mulighed for at tage hul på forårstræningen i fodboldklubberne, og med særdeles god vilje kan man rent faktisk også afvikle en 11-mandskamp, selv om det lige nu er uvist, om de nye retningslinjer giver mulighed for at have udskiftere.

De 25 personer er egentlig en udvidelse fra anbefalingen på 20 som en ekspertgruppe forud for genåbningen havde rådgivet regeringen om.

I Grenaa IF er der dog nærmest udelt glæde over, at det nye forsamlingsloft til udendørs idræt rent faktisk giver plads til at lade bolde trille på grønsværen igen, fortæller formand Frederik Nicolajsen.

"Det er jo glædeligt, og det er specielt glædeligt, at vi går fra 20 til 25 . Det betyder jo, at vi lige kan slæbe os igennem i 11-mandskamp. Godt nok uden indskiftere og holdledere og alt det sjove, men det kan lade sig gøre," konstaterer Frederik Nicolajsen

Vi savner at kunne mødes, men specielt det at få de unge og vores seniorspillere ud og træne, så vi kan komme i gang med sæsonen i et eller andet format er bare vigtigt. Frederik Nicolajsen, formand Grenaa IF.

Lige nu afventer de i Grenaa IF og mange andre foreninger, om det kan lade sig gøre at afvikle et turneringsprogram for de forskellige hold, eller det "blot" bliver en træningsturnering - det såkaldte 2021 Cup.

Mest mulig fodbold

Uanset hvad betyder det dog uendeligt meget for en lokal idrætsforening, at sporten igen kan få lov at være samlingspunkt.

"Det betyder utrolig meget. Vi savner jo at kunne mødes, men specielt det at få de unge og vores seniorspillere ud og træne, så vi kan komme i gang med sæsonen i et eller andet format er bare vigtigt. Nu går vi i gang med at planlægge, hvordan vi får flest muligt ud at spille mest muligt fodbold," siger Frederik Nicolajsen.

Godt til økonomien

Han lægger da heller ikke skjul på, at aktiviteten i klubben har været længe savnet. Ikke mindst rent økonomisk, hvor både enkelte sponsorer og medlemmer har holdt lidt igen med deres bidrag til klubben.

"Der er nogle få sponsorer, der har trukket sig. Der er mange aftaler, der skal genforhandles her i løbet af foråret, så vi håber jo på det bedste og den lokale opbakning. Der er selvfølgelig også nogle spillere, som gerne vil have, at der er noget aktivitet, før de betaler kontingent, så nogen har trukket den for at se, om vi overhovedet kommer i gang med at spille noget fodbold. For den del af det, er det jo virkelig glædeligt, at vi kommer i gang," bemærker formanden.

Kattegat Cup i støbeskeen

Om knap fem måneder er det traditionelt tid til et af årets højdepunkter for foreningen, når tusindvis af unge fodboldspillere og deres familier finder vej til Grenaa til Kattegat Cup.

Selv om mange ting stadig er særdeles usikre i corona-situationen er Kattegat Cup godt i gang med at forme sig i støbeskeen.

"Lige nu kører vi ufortrødent på i planlægningen i forhåbning om, at vi får lov at gennemføre et stævne til sommer. En af de store udfordringer bliver selvfølgelig, hvad der kommer til at ske i de store nabolande omkring os, som vi jo er afhængige af som deltagere i stævnet. Alle skal kunne føle sig trygge, og vi er heldigvis en hel forening, der skal kunne stå inde for afviklingen. Det skal naturligvis være under helt sikre forhold," fastslår Frederik Nicolajsen.

Publiceret 02 March 2021 19:31