Formand for Grenaa Roklub Jan Kofoed (tv.) får overrakt donationen, som giver mulighed for at udbygge ro-spinningen i klubben. Foto: Grenaa Roklub

Formand for Grenaa Roklub Jan Kofoed (tv.) får overrakt donationen, som giver mulighed for at udbygge ro-spinningen i klubben. Foto: Grenaa Roklub

Grenaa Roklub kan nu trække igennem hele året

Donation giver mulighed for at udbygge det populære træningskoncept 'rospinning'

Grenaa Der kan nu for alvor trækkes igennem i Grenaa Roklub, efter klubben har fået 29.270 kroner i støtte fra Nordea-fondens Lokalpulje. Med bevillingen kan Grenaa Roklub udbygge den nye populære aktivitet, 'Ro-spinning'.

Midlerne fra Nordea-fonden hjælper klubben til at forbedre lokaliteterne i bådhallen, hvor ro-ergometre og andre motionsredskaber har fundet fast plads.

Rospinning ligner den type spinningstræning, som mange motionscentre tilbyder. i rospinning er cyklen blot skiftet ud med en romaskine, et ergometer, hvor man træner 85% af kroppens muskler i hvert enkelt rotag, skriver Grenaa Roklub i en pressemeddelelse.

Grenaa Roklub har længe ønsket at skabe en ro-relateret vinteraktivitet, som kan dyrkes af alle medlemmer uanset alder.

Ro året rundt

Formand Jan Kofoed ser da også frem til at Grenaa Roklub nu kan tilbyde romotion hele året:

”Roklubben forventer at kunne tilbyde romotion i klubhuset i vinterhalvåret, hvor det af naturlige årsager ikke er muligt at dyrke rosport på vandet direkte ud i Kattegat. Og når det om sommeren er for blæsende til en rotur på Kattegat, kan alle ro indendørs i maskinerne," siger Jan Kofoed i pressemeddelelsen.

Med den nye indendørs motionsaktivitet har klubben fået en tiltrængt aktivitet, som allerede er særdeles populær, og Grenaa Roklub har med donationen fået mulighed for at isolere vægge og forbedre gulv samt etablere bedre belysning.

Træningen til rospinning foregår i hold på op til otte roere under ledelse af en instruktør og gerne til glad musik. Klubben råder nu over otte ergometre, type Concept 2 – PM 5.

SC

Fakta

Grenaa Roklub

Grenaa Roklub er en veletableret klub på Grenaa Havn, stiftet i 1937.

Roklubben startede aktiviteterne i et lejet fiskehus, og flyttede senere til den gamle redningsstation.

I 1955 flyttede klubben ind i det nybyggede klubhus på Fiskerikajerne, hvor klubben stadig bor.

Roklubben er tilgængelig for alle medlemmer hver eneste dag og døgnet rundt hele året.

Publiceret 26 February 2021 11:02