Arkivfoto

Arkivfoto

Covid-19: Gang i håndboldspillerne igen - men kun udendørs

De nye lempelser i corona-restriktionerne giver også håndboldspillere lov til at træne udendørs i grupper op til 25 personer

Af
Lars Norman Thomsen

HÅNDBOLD Nu kan også håndboldspillerne komme i gang med at træne i større grupper, dog kun udendørs indtil videre.

Selvom håndboldspillerne må vente lidt endnu med at komme indenfor i hallen, så må de gerne mødes til udendørs håndboldtræning i grupper på op til 25 personer.

Der behøver ikke at være på en opkridtet bane. Det er bare vigtigt, at træningen er tydeligt organiseret og foregår i klubregi - fx med ensfarvede overtrækstrøjer.

Det er tilladt at træne flere grupper samtidig, hvis man sikrer, at hver gruppe er på max 25 personer inkl. træner.

Endvidere gælder følgende:

  • Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - gerne mindst 2 meters afstand.
  • I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
  • Der skal altid være en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn. Husk at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 25 personer.

Det er ikke alle håndboldklubber, der har tradition for at spille udendørs håndbold, markhåndbold som det hed i tidligere tider. Derfor kan velegnede arealer blive et tema.

Dansk Håndbold Forbund opfordrer klubberne til at kontakte den kommune, man er hjemhørende i, da kommunen har det samlede overblik over arealerne og kan hjælpe med at sikre, at flest mulige får plads til at træne et sted på forsvarlig vis.

Det er også nødvendigt i forhold til koordinering med skolerne, og for at græsarealerne ikke tager skade.

Publiceret 26 February 2021 18:30