Sag om bosteder:

Ny leder fik til opgave at rydde op

Pia Bjerregaard: Stor personale-gennemstrømning i Ørsted-bosteder burde være en forventet konsekvens

Af
John Pedersen

NORDDJURS Da Norddjurs Kommune ansatte en ny leder af bostederne for psykisk og fysisk handicappede i Ørsted - Kærvang og Skovvang - så lød en del af den bundne opgave på, "at der skulle ryddes op".

Ansættelsen fandt sted i 2016 og Pia Bjerregaard (DF) understreger, at den nyansatte - og i offentligheden meget udskældte - leder, har løst sin opgave til fulde.

På kommunalbestyrelsens møde tirsdag forsøgte Pia Bjerregaard, der nu repræsenterer Dansk Folkeparti, men i ansættelsesforløb dengang var valgt for Socialdemokratiet og medlem af fagudvalget for området, at komme ud med sin holdning til sagen.

Stoppet af borgmester

Det skete hen mod det næsten fem timer lange møde, hvor punktet om en uvildig undersøgelse af socialområdet var til en heftig debat.

Pia Bjerregaard blev i sit indlæg afbrudt meget kontant af borgmester Jan Petersen med en bemærkning om, at nu var det til lukket møde.

Dansk Folkeparti-politikeren fortæller her, hvad det var hun ville have sagt, hvis hun havde fået lov til det.

Af med usund kultur

"Vi er nødt til at bakke lederen op, fordi vi selv ansatte hende med den opgave, som hun har løst. Og det på alle måder".

Pia Bjerregaard henviser til, at der angiveligt var en lidt usund kultur på bostederne i Ørsted.

"Det gælder altid, at det er beboerne, det handler om. Det er deres forhold, der tæller mest. Og nu er de glade og tilfredse i dag og det viser tilsynsrapporterne også".

Et politisk ansvar

Ansættelsesproceduren af den nye leder af Kærvang og Skovvang fandt, ifølge Pia Bjerregaard, sted i regi af den kommunale administration og ledelsen af det sociale område.

Men naturligvis var hendes fagudvalg også inde over.

Pia Bjerregaard mener, at det er rimeligt, at den leder man ansatte med åbne øjne, får den nødvendige opbakning.

Det bør ske på den måde, at politikerne påtager sig deres medansvar for den til tider personalemæssige lidt kaotiske situation, man får indtryk af, hvis man følger de beskrivelser af sagen, der har været rejst i flere medier.

Kan ikke udtale sig

Borgmester Jan Petersen oplyser, at ud fra de regler, som han er underlagt, desværre er forhindret i at kommentere Pia Bjerregaards udtalelser og sagen i det hele taget, da den har været behandlet på lukket dagsorden på mødet lige forinden.

Men, at der ikke skal være nogen tvivl om, at han ubetinget bakker op om alle kommunens ledere uden undtagelse.

Publiceret 25 February 2021 18:30