Siden Min Friskole startede i august, er elevtallet steget markant. Derfor er frivillige i gang med at udvide skolen med to ny pavilloner, der skal tages i brug i løbet af foråret. Arkivfoto: Simon Carlson 

Siden Min Friskole startede i august, er elevtallet steget markant. Derfor er frivillige i gang med at udvide skolen med to ny pavilloner, der skal tages i brug i løbet af foråret. Arkivfoto: Simon Carlson 

Friskole med vokseværk udvider med nye bygninger

Frivillige er hoppet i arbejdstøjet for at give plads til det stigende elevtal på friskolen i Ørum

Af
Simon Carlson

Ørum Det går stærkt for Min Friskole i Ørum. Skolen har blot et halvt år på bagen, efter dens første skoledag i august 2020.

Her startede Min Friskole med 120 elever. Elevtallet er dog sidenhen skudt voldsomt i vejret, og der går nu 152 elever på den nye friskole.

Det har også givet visse udfordringer med pladsen, og flere klasser er således fyldt helt op. Derfor er en gruppe af skolens frivillige trukket i arbejdstøjet, og skolen er udvidet med to nye pavilloner. De skal tages i brug i løbet af foråret til de kommende skolestartere og den kommende 9.klasse.

Stor opbakning

Formand for skolebestyrelsen på Min Friskole Torben Lund er ganske imponeret over den store opbakning, der har været til endnu et skridt i skolens udvikling.

"”Her oplever vi en stor energi, opbakning og fællesskab fra forældre, frivillige, erhvervsliv og lokalsamfund. Det er rigtig rart at så mange gerne vil give en hånd med og være med til at gøre en forskel for lokalsamfundet og for alle eleverne," siger Torben Lund i en pressemeddelelse.

Giver ejerskab

Min Friskole er udsprunget af den politiske beslutning om at lukke overbygningen på folkeskolen Ørum Skole. Det førte til, at en stor gruppe forældre i lokalsamfundet begyndte arbejdet med at etablere en friskole.

Mange af eleverne på friskolen har derfor været vant til at gå i skole sammen, idet en stor andel flyttede fra netop Ørum Skole. Alligevel er der behov for, at Min Friskole får sin egen kultur. Det hjælper frivilligheden til, og eleverne får på den måde en høj grad af ejerskab over skolen, mener skoleleder Michael Christiansen.

”Idet vi er en helt ny skole, er der mange ting og mange kulturer der skal opbygges, og det er vores opfattelse, at det er noget som virkelig giver ejerskab for eleverne. De skal være med til at forme friskolen, så de alle får følelsen af at Min Friskole er deres skole," mener Michael Christiansen.

Publiceret 28 January 2021 10:45