50-årige Nicolai Krøyer, som er kommerciel chef i Aarhus Havn, overtager direktørstolen i Aarhus Airport den 1. marts efter Peer H. Kristensen.

50-årige Nicolai Krøyer, som er kommerciel chef i Aarhus Havn, overtager direktørstolen i Aarhus Airport den 1. marts efter Peer H. Kristensen. Pressefoto.

Aarhus Lufthavn skifter direktør

50-årige Nicolai Krøyer skal føre Aarhus Airport ind i næste etape af vækstrejsen, mens Peer H. Kristensen sætter kursen mod Destination Vesterhavet

Aarhus Airport skifter direktør efter knap to år med Peer H. Kristensen ved rorpinden. Ny administrerende direktør er Nicolai Krøyer, som i dag er kommerciel chef i Aarhus Havn.

Ifølge Jens Stausholm, som er næstformand i bestyrelsen, et det er godt tidspunkt for et gearskifte, der hele tiden har ligget i planen.

"Peer H. Kristensen har på blændende vis styret lufthavnen ind på vækstkursen. Han er en skarp forretningsstrateg, som har identificeret lufthavnens udviklingspotentiale, knyttet strategiske partnerskaber og skabt massive resultater på kort tid. Peer efterlader en lufthavn med et stærkt fundament på vej op i den internationale liga, og jeg har dyb respekt for den dedikation og indsats, han har lagt i Aarhus Airport," siger Jens Stausholm, som er privat investor i Aarhus Airport og ejer af JS/World Media og Staus A/S, i en pressemeddelelse.

Omdrejningspunktet i den kommende tid er kommerciel vækst, og her er den nye direktør håndplukket til opgaven.

"Nicolai Krøyer kommer med en rendyrket kommerciel profil med klart fokus på det internationale marked. Han har været drivkraften i krydstogtsindsatsen og sat Aarhus på verdenskortet i tæt samarbejde med byens turismefødekæde, og jeg er overbevidst om, at han kan tage Aarhus Airport til nye højder. Samtidig har han dybe netværksrødder i det østjyske erhvervsliv og kender de politiske spilleregler," fortsætter Jens Stausholm. 

Den nye administrerende direktør har gennem de seneste 10 år været med til at udvikle Aarhus Havn til Danmarks største erhvervshavn og næststørste krydstogthavn. Nu skifter han vand ud med luft.

"Jeg er imponeret over den udvikling, der er sket i Aarhus Airport. Lufthavnen har tiltrukket nye ruter og flyselskaber samtidig med, at en elegant lufthavn med målrettet afsæt i effektivitet og unikke gæsteoplevelser er ved at tage form. Der arbejdes benhårdt på at øge rejsemulighederne for både erhvervs- og ferierejsende, og der er fortsat solide udviklingsmuligheder. Aarhus Airport har et større optageområde end nogen anden lufthavn i Jylland, og jeg glæder mig meget til at være med til at indfri potentialet," siger Nicolai Krøyer.

Nicolai Krøyer tiltræder som administrerende direktør i Aarhus Airport den 1. marts. Peer H. Kristensen fratræder med udgangen af marts, men medvirker til at føre strategien videre som medlem af lufthavnens bestyrelse.

jr

Publiceret 27 January 2021 10:22