Michael Aastrup Jensen opfordrer V-ledelsen til at sikre Inger Støjberg en central placering i folketingsgruppen, fordi hendes værdier og tanker flugter med medlemmernes holdninger ude i landet. Foto: Steen Brogaard

Michael Aastrup Jensen opfordrer V-ledelsen til at sikre Inger Støjberg en central placering i folketingsgruppen, fordi hendes værdier og tanker flugter med medlemmernes holdninger ude i landet. Foto: Steen Brogaard

Michael Aastrup Jensen: Jyden - han er stærk og sej

Venstres udenrigsordfører og lokale folketingsmedlem opfordrer Jacob Ellemann-Jensen & co. til at give Inger Støjberg en fortsat stærk plads hos Venstre

Af
Lars Norman Thomsen

Efter at have sundet sig oven på de seneste dages heftige kritik af sin efter-nytårsrejse med kæresten til Dubai og læggen sig fladt ned og beklage, er Michael Aastrup Jensen tilbage igen i felten.

Søndagens ekstraordinære landsrådsmøde i Venstre, hvor Stephanie Lose blev valgt som partiets nye næstformand efter den detroniserede Inger Støjberg, har fået den forhenværende Randers borgmester til at riste et par runer med et varmt forsvar for Inger Støjberg på sin Facebook-profil.

Er der to, der står sammen, er det Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg, må være konklusionen efter at have nærlæst førstnævntes taksigelser til den tidligere udlændinge- og integrationsminister.

"Hun har helt ret, når hun siger at hun er Venstremand helt ind i knoglerne. For både Inger og jeg handler det om at sige, hvad vi mener, også selvom det ikke lige passer ind på salonerne i København og på avisredaktionerne. Inger og jeg er helt enige om linjen for Venstre: Tryghed om sundheden, skatten og kursen i udlændingepolitikken. Inger Støjberg og jeg er rundet af det samme gode jyske bagland og jeg kunne ikke selv udtrykke det bedre end Inger selv," lyder den yderste milde og opbakkende kritik fra Aastrup Jensen i kølvandet på Inger Støjbergs tale på dagens ekstraordinære landsrådsmøde.

Giv plads

Michael Aastrup Jensen opfordrer da også i stærke vendinger den nye ledelse med partiformand Jacob Ellemann-Jensen og den nyvalgte næstformand Stephanie Lose til at "gøre plads til at Inger fortsat skal have en stærk plads i for Venstre. For de værdier, som Inger kæmper for, er en del af Venstre."

De værdier, som Inger Støjberg kæmper for, er de samme som Michael Aastrup Jensen kæmper for, forsikrer han:

"Vi skal i Venstre tør sige, og gøre, hvad vi mener er det rigtige – der skal være plads til at vi siger det lige ud. Danmark skal ikke tilpasse sig Islam. Vi skal ikke bøje nakken for dem der ønsker særbehandling. For Inger og jeg er det enkelt – den stramme udlændingepolitik står fast. Den bliver der med os ikke rokket ved."

På nuværende tidspunkt har Inger Støjberg ikke besluttet, om hun forbliver i Venstre eller melder sig under fanerne hos en af de heftigt appellerende Nye Borgerlige eller Dansk Folkeparti.

Endnu en jyde

Den nyvalgte næstformand får også et par ord med på vejen, og ikke mindst det forhold, at hun også er jyde. Det gør Aastrup Jensen mere tryg:

"Jeg er også rigtig glad for at Stephanie Lose har valgt at stille op som næstformand. Hun er rundet af det samme jyske bagland som mange af os andre. Det er en vigtig del af Venstre, og derfor er jeg glad for, at hun nu er vores nye næstformand. Med Stephanie står Venstre stærkt rustet til de udfordringer der står foran os."

"Et anderledes ekstraordinært landsmøde er ovre, Venstre har fået ny næstformand og i morgen trækker jeg igen i det parlamentariske arbejdstøj, noget klogere efter et par hårde dage," forsikrer den østjyske folketingspolitiker, som nok skal vænne sig til i den kommende tid at blive tituleret 'Dubai-Michael' i dele af pressen.

Publiceret 24 January 2021 12:00