Emma Skov og Simon Lodbjerg, Simons Brød, har fået en flot start i Feldballe. Foto: anette Bonde.

Emma Skov og Simon Lodbjerg, Simons Brød, har fået en flot start i Feldballe. Foto: anette Bonde.

Ét års fødselsdag, og knægten vokser godt til

Simons Brød fejrede i lørdags 1-års fødselsdag i de næsten nye lokaler

Af
Anette Bonde

erhverv Simon Lodberg og hans kæreste Emma Skov fejrede i lørdags 1-års fødselsdag med Simons Brød. Derfor blev der i dagens anledning langet særlige Mormorboller, det vil sige fødselsdagsboller, som vor mormor lavede dem, over disken.

"Det gik forrygende," fortæller Simon Lodberg.

"Der var kanonmange mennesker helt fra lidt i 8 og til klokken 12, hvor butikken lukkede. Og selv om vi havde bagt ekstra var der udsolgt af alt klokken 11.50 - på nær 10 kager."

1. levering januar 2020

Bagerforretningen startede beskedent med, at den jobsøgende kok Simon Lodberg i efteråret 2019 købte en ovn, og meddelte Emma Skov, at han nu ville til at være bager af økologisk brød. Han havde til en start en aftale med en helsekostbutik i Aarhus om at levere seks brød tre gange om ugen! Første levering var i januar 2020.

Siden er det som bekendt gået vældig fint fremad. Længe havde Simons Brød til huse i et lille lokale i Skaarup ved 'Helges Most og Grønt', men 1. december flyttede butikken ind i den tidligere købmandsbutik i Feldballe. Butikken ligger på Ebeltoftvej, hvor der dagligt er en livlig trafik.

Nu også butik

Hvor alt salg tidligere skete på bestilling, er der i de nye lokaler både butik og bageri med tip-top maskiner. Og salget går forrygende, fortæller Emma Skov, der i vinterhalvåret hjælper i butikken.

"Det er gået langt over forventning. Vi troede kun, at vi skulle have åbent tirsdag og fredag, men på grund af efterspørgslen har vi nu også åbent onsdag og torsdag plus lejlighedsvist i weekenden."

Kunderne kommer mest fra lokalområdet, men også strøgkunder langvejs fra køber deres brød hos Simons Brød. På hylderne er der rugbrød, hvedebrød, boller, en enkelt sød ting og pizzadej om fredagen.

'Vildt taknemmelige'

"Vi er vildt taknemmelige, så godt som lokalområdet har taget imod os," siger Emma Skov.

Hun arbejder også som gartnerikonsulent, men i vinterhalvåret, hvor der er lidt stille i den branche, har hun mulighed for at hjælpe i Simons Brød.

Der sysles nu med tanker om at lave særlige begivenheder ind imellem. Der er blandt andet lidt snak med nabobutikken 'Kalø Whisky og Vin' om nogle fælles arrangementer, og et samarbejde med byens kommende butik, som en gruppe i byen arbejder på at få etableret i samme bygning, er også med som en fremtidig mulighed.

Publiceret 22 January 2021 06:30