Folketingsmedlem Britt Bager (V), valgt i Djurskredsen. Pressefoto.

Britt Bager

Lokal kritik af coronahåndtering:

 Nu svarer folketingspolitikere

Direktør for Fuglsøcentret Peter Brinks har rejst en harsk kritik af Folketingets håndtering af coronakrisen over for særligt oplevelsesbranchen.

Lokalavisen har forholdt Djurslands tre folketingspolitikere kritikken fra Fuglsøcentret.

Britt Bager: "Vi er ikke helt i mål"

Folketingsmedlem Britt Bager (Venstre):

”Fuglsøcentret spiller en stor rolle for kulturlivet på Djursland, og som lokal valgt, har jeg fulgt situationen i Fulgsøcentret tæt. Jeg har også haft flere af Peter Brinks gode forslag med til forhandlingerne om kompensation til kulturlivet, men jeg anerkender, at vi ikke er er helt i mål.

Det har været Venstres holdning fra starten, at virksomheder i oplevelsesbranchen, herunder Fuglsøcentret, skal kompenseres, hvis de bliver udsat for restriktioner, der har en negativ virkning på virksomhedens drift.

De fleste kan forestille sig, hvad der var sket med mange virksomheder, hvis de ikke blev kompenseret, når regeringen indførte store restriktioner mod forsamlingsstørrelser, afstandskrav med videre. Men den type forretning, som Fuglsøcentret har opbygget, er ramt ekstra hårdt.

I Venstre har vi generelt arbejdet for en bedre dækning af hjælpepakkerne. Dermed er det ikke sagt, at vi er i mål. Jeg har fuld forståelse for, at Peter Brink er frustreret og bekymret, og det fremgår jo tydeligt, at der kan gøres mere for at kompensere virksomheder, som er hårdt ramte af den nuværende situation og især i oplevelsesbranchen. Det gælder ikke mindst for virksomheder, der som Fuglsøcentret, har en bærende rolle lokalt på Djursland. Dem skal vi selvfølgelig ikke lade i stikken. Venstre kommer derfor til, også fremadrettet, at kæmpe for en retmæssig og endnu bedre kompensation for virksomhederne.”

Torsten Geil: "Vi var nødt til at styre de statslige udgifter"

Folketingsmedlem Torsten Geil (Alternativet):

Folketingsmedlem Torsten Gejl, Alternativet, bosat i Hvilsager.

Folketingsmedlem Torsten Gejl, Alternativet, bosat i Hvilsager.

"Alternativet var med til at fjerne bestemmelsen fra den gamle epidemi lov om fuld erstatning til virksomheder, der lukkes ned for at hindre smittespredning. Dengang anede vi ikke hvor længe og hvor omfattende nedlukningerne af samfundet ville blive. Så vi var nødt til at kunne styre de statslige udgifter, så vi ikke risikerede at løbe tør for kapital.

Sidenhen har det også vist sig, at hjælpepakkerne løb op i historiske summer på op mod 300 milliarder kr.

Nu er danskerne så heldigvis igang med at blive vaccinerede og Alternativet mener, at et vaccinationspas, en påvisning af antistoffer eller en frisk negativ test skal være adgangsgivende til Fuglsøcentret og andre virksomheder i oplevelsesbranchen.

Leif Lahn: "Epidemiloven er en meget gammel lov"

Leif Lahn Jensen (Socialdemokratiet):

Folketingsmedlem Leif Lahn Jensen (S), valgt i Djurskredsen.

Folketingsmedlem Leif Lahn Jensen (S), valgt i Djurskredsen.

"Jeg kender Fuglsøcentret ret godt. Har besøgt det både som politiker og som gæst, og sætter kæmpe stor pris på deres arbejde til gavn for Djursland. Epidemiloven fra 1915 er som alle kan høre, en meget gammel lov, som vi er ved at forny.

Det har været vigtigt for os at hjælpe så mange virksomheder som muligt, uanset hvilken slags virksomhed det er, og ja, vi har brugt rigtig mange penge på hjælpepakker, som har været nødvendigt.

Man kan jo altid stille spørgsmålstegn ved, om vi har gjort nok, og om der skal mere til, og her er jeg som altid meget lyttende til alle virksomheder, og selvfølgelig også fra Peter Brinks fra Fuglsøcentret."

På den måde kan branchen lige så stille komme igang igen og forhåbentlig op i fulde omdrejninger til sommer."

Publiceret 21 January 2021 11:40