Gammel Estrup ligger på det nordlige Djursland. Herregården er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde og har siden 1930 rummet Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. 

Gammel Estrup ligger på det nordlige Djursland. Herregården er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde og har siden 1930 rummet Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. 

Gammel Estrup får ny bestyrelsesformand

Fredag 1. januar 2021 satte TV-instruktør Anna von Lowzow sig i formandsstolen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

gammel estrup Den nye bestyrelsesformand har gennem en årrække været medlem af bestyrelsen, og da den nu forhenværende formand Bent Hansen valgte at udtræde af bestyrelsen ved årsskiftet stod Anna von Lowzow klar til at overtage posten.

"Jeg interesserer mig meget for historie, og gennem mit arbejde som TV-instruktør har jeg beskæftiget mig indgående med den danske historie og de menneskeskæbner, den rummer. I kraft af min baggrund har jeg i forvejen en stor viden om de danske herregårde, som falder rigtig fint i tråd med Gammel Estrup og den historie, museet fortæller," siger Anna von Lowzow og understreger, at hun allerede er i fuld gang med arbejdet på museet.

Anna von Lowzow er ny bestyrelsesformand ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Steen Brogaard

Anna von Lowzow er ny bestyrelsesformand ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Steen Brogaard

"Jeg håber, at jeg kan være med til at bibeholde- og udvikle den viden og interesse for Gammel Estrup, som medarbejdere og bestyrelse hele tiden har arbejdet med. Museet fortæller en meget vigtig historie om livet på landet før i tiden – ikke bare for herskabet, men i høj grad også for de mange ansatte, som også gjorde hverdagen mulig for en hel egn. Historien om de danske herregårde er vores allesammens fortid og dermed en af de vigtigste fortællinger i Danmarks historie, og det glæder jeg mig til at arbejde videre med," siger hun.

Til kamp for museet

Anna von Lowzow overtager formandsposten på Gammel Estrup efter den tidligere regionsrådsformand- og politiker Bent Hansen (S), og hun lægger ikke skjul på, at det er en stor glæde at fortsætte et spændende arbejde:

"Under Bent Hansens formandskab har Gammel Estrup positioneret sig som et af de vigtigste kulturelle fyrtårne i lokalområdet på Djursland, og museet er i dag det nationale museum, som har ansvaret for de danske herregårdes- og derved en stor del af Danmarks historie. Det seneste år har Gammel Estrup desuden klaret sig gennem en hård tid med Corona-nedlukning og en kamp for økonomisk sikring af museet, der kulminerede med bevarelsen af museets tilskud på Finansloven de kommende fire år. Gammel Estrup er bundskraberen, hvad angår statens tilskud til de nationale museer. Virkelig bundskraberen! Vi må derfor arbejde for, at Gammel Estrup kommer op på niveau med sammenlignelige museer i Danmark," siger den nye bestyrelsesformand.

I øjeblikket er Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som alle andre museer landet over, lukket pga. de aktuelle Coronarestriktioner, men museet forventer at kunne åbne igen i løbet af foråret 2021.

Publiceret 20 January 2021 11:00