Britt Bager må vinke farvel til kredsformand Arne Gynther, som hun kun nåede at tale med over telefonen, hvor han efterlod et positivt indtryk overfor hende. Arkivfoto

Britt Bager må vinke farvel til kredsformand Arne Gynther, som hun kun nåede at tale med over telefonen, hvor han efterlod et positivt indtryk overfor hende. Arkivfoto

Britt Bager begræder kredsformands afgang

Det lokale folketingsmedlem havde fået en godt indtryk af Arne Gynther og havde set frem til samarbejdet

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK "Det er jeg meget træt af," siger Britt Bager om Arne Gynthers afgang som kredsformand hos Venstre i Djurskredsen blot nogle få måneder efter, at han var begyndt i jobbet.

Læs mere: Venstre: Nyvalgt kredsformand har fået nok af partiformand Jakob Ellemann-Jensen

Kredsformanden er en vigtig spiller for den lokale kandidat, især som tilrettelægger og indpisker forud for et folketingsvalg, men også imellem valgene, som den, der sørger for at arrangere møder og besøg, hvor Britt Bager kan møde Venstres medlemmer på Djursland og afgørende nøglepersoner i lokalområdet.

"Jeg har haft et par telefonsamtaler med Arne Gynther, og de bekræftede mig i, at han så frem til, at vi kunne mødes og var meget interesseret i at lytte til, hvad jeg havde af ønsker og forventninger til samarbejdet," siger Britt Bager.

"Jeg er sikker på, at han glædede sig til opgaven og havde det overblik og den lyst til arbejdet, som er så nødvendig. Træls, at han har meldt sig ud, men jeg har naturligvis respekt for, at han har taget en beslutning, når han ikke længere kunne se sig selv i Venstre."

Læs mere: Arne Gynther ny kredsformand og strateg for Venstre på Djursland

Politik på dagsordenen

Britt Bager var blandt de ni medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der ikke bakkede om partiformand Jakob Ellemann-Jensens anbefaling til gruppen om at stemme ja til en rigsretssag mod Inger Støjberg.

For Britt Bager er det juridiske årsager, der er afgørende.

Hun tror simpelthen ikke, at der kød nok på sagen til, at den kan vindes i Rigsretten, hvor 15 højesteretsdommere og 15 lægfolk udpeget af partierne i Folketinget skal finde samklang.

Rigsretten er den særlige domstol, som behandler sager mod ministre.

Lige nu håber den tidligere politiske ordfører for Venstre på Christiansborg, at der kommer politik på dagsordenen hos partiet.

"Der er kun en måde at komme videre på, og det er at komme med nogle politiske dagsordener, som vælgerne kan forstå og forholde sig til. Jeg tror, de er grundigt trætte af, at vi kun har snakket personer alt for længe, og det samme gælder vores medlemmer i Venstres bagland."

Derfor ser Britt Bager frem til, at der kommer ro på i partiledelsen, når Stephanie Lohse, formand for danske regioner, vælges til ny næstformand.

Hun afløser Inger Støjberg.

En formalitet

Corona-situationen har betydet, at Venstre på Djursland endnu ikke har haft lejlighed til at afvikle et opstillingsmøde, hvor medlemmerne kan bekræfte, at Britt Bager fortsætter som folketingskandidat i Østjylland.

I Venstres vedtægter står der ellers, at en kredsbestyrelse senest 12 måneder efter et folketingsvalg skal vælge sin folketingskandidat.

Det er imidlertid kun en formalitet at få det gjort, når Danmark atter genåbner.

Britt Bager, som med over 10.000 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds ved Folketingsvalget 5. juni fornyede sit mandat på overbevisende vis, har tidligere proklameret i Lokalavisen, at ti år på Christiansborg er det maksimale for hende. Hun vil også nå at få et job i det private erhvervsliv.

Hvis Mette Frederiksens regering sidder folketingsperioden ud, begynder uret at tikke alvorligt for Britt Bager, der så vil have haft en stol på Christiansborg i næsten otte år.

Fratrukket en kommende barselsperiode, kan ambitionen om ti år overholdes med lidt mere end god vilje, hvis hun genvælges næste gang.

Hvis hun bliver genvalgt, sidder hun naturligvis perioden ud.

Publiceret 20 January 2021 14:00