Der har været henvendelser fra flere interesserede, men lys og lygte er stadig tændte i jagten på en ny bager til Kolind. Arkivfoto

Der har været henvendelser fra flere interesserede, men lys og lygte er stadig tændte i jagten på en ny bager til Kolind. Arkivfoto

Jagten på ny bager til Kolind er sat ind

Flere interesserede har meldt sig, men det afgørende gennembrud for ny bagerforretning mangler fortsat

Af
Simon Carlson

Kolind Kort før jul var det slut med bagerbrød i Bredgade i Kolind, da bagervirksomheden Briancon valgte at lukke forretningen.

Siden da har jagten på en ny bager til Kolind været i gang, og der har da også været interesserede folk, som har set et potentiale i at bage frisk brød midt i Kolind. Det fortæller Henrik Nielsen, som udover at drive sin virksomhed HN Autocenter også ejer bygningen i Bredgade.

"Der har været flere på banen, men som det ser ud lige nu, har de ikke helt kunnet samle de penge sammen, der skal til for at starte op. Jeg ved dog, at der er nogen, der arbejder på sagen og gerne vil det," siger Henrik Nielsen.

Ikke skræmt af corona

Han vurderer da heller ikke, at det er den nuværende corona-nedlukning, der spiller ind i forhold til, at der endnu ikke er fremskridt i en genåbning af bageriet.

"Bagerierne må jo gerne holde åbent, så på den måde tror jeg egentlig, det kunne været et okay godt tidspunkt at starte en bagerforretning op på," noterer Henrik Nielsen. 

Svigtende salg

Det er blot et års tid siden, Henrik Nielsen senest var ude med lys og lygte for at finde folk, der havde lyst til at drive bagerforretningen i Kolind. 

Det endte med, at Briancon, som også driver forretning i Aarhus, åbnede forretningen i sommeren 2020. 

I løbet af efteråret stod det dog klart, at salget i bageriet i Kolind ikke gik som forventet. Briancons ejer Kenneth Trosborg har blandt andet noteret, at en del af forklaringen lå i, at bageriets koncept ikke faldt i alles smag. 

I oktober meddelte Briancon således, at forretningen fremover ville holde lukket mandag-onsdag grundet manglende salg, og i midten af december meddelte Briancon, at de havde besluttet at lukke deres forretning i Kolind helt.

Klassisk bager

Henrik Nielsen købte i sin tid bageriet, da den daværende bager gik konkurs, og efterfølgende kørte bageriet i flere år. 

Selv om det i denne omgang ikke lykkedes at skabe en langtidsholdbar løsning, så er Henrik Nielsen overbevist, om at der fortsat er masser af potentiale i at have et bageri i Kolind.

"Jeg tror helt sikkert på, at der er et grundlag for en bagerforretning, men det skal være de rigtige mennesker, der skal kunne drive det, og de skal ville det. Det skal nok være en rimelig klassisk bager. Jeg tror, at folk i Kolind og omegn gerne vil have det traditionelle bagerbrød," lyder det fra Henrik Nielsen.

Publiceret 19 January 2021 19:30