Tonni Kristensen (bagerste række nummer to fra v.) fortsætter som cheftræner i Mørke IF i 2021. Foto: Mørke IF

Tonni Kristensen (bagerste række nummer to fra v.) fortsætter som cheftræner i Mørke IF i 2021. Foto: Mørke IF

Seriefodbold: Tonni Kristensen fortsætter i Mørke

Fodboldens mastermind i Mørke IF fortsætter som cheftræner for seniortruppen i Mørke IF i 2021 efter en afklarende snak med bestyrelsen og repræsentanter for spillerne

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE Fodbolden i Mørke IF ville være ilde stedt uden det arbejde, som Tonni Kristensen i mange år har præsteret i klubben.

Derfor er det også en god nyhed, at han fortsætter trænergerningen for seniortruppen i 2021, selvom han har været i tvivl, om det var det rigtige at gøre.

Han har i corona-året 2020 savnet en fælles forståelse i seniortruppen for, hvad det vil sige at være en del af en gruppe.

Mørke IF har tidligere været oppe at snuse til Serie 3, men har ikke kunnet holde ved, og spiller derfor i Serie 4, og det skuffer ambitiøse Tonni Kristensen.

"Det er som om, at når vi er kommet til oprykningskampene de sidste to sæsoner, er folk ikke gearet nok. Nogle vælger at feste dagen før, og det er jo ærgerligt for resten af truppen, da vi helt klart har aftalt at melde ud om fester i god tid, så andre, der gerne vil spille, kan komme med i stedet," siger Tonni Kristensen.

"Jeg har hele tiden sagt, at  der skal være plads til at feste løs, det man vil, så længe vi har spillere nok og ikke har brug for bagstive folk til kampene."

Cheftræneren glæder sig over de seneste års tilskud af nye spillere, som har haft en positiv indvirkning på seniortruppen spillemæssigt og socialt.

"Det har betydet kamp om pladserne på Serie 4 holdet, men det har så til gengæld medført, at enkelte har glemt at tage arbejdshandskerne på, fordi de troede sig sikker på holdet. Andre har hængt med hovedet over, at de ikke lige har spillet den plads, som de gerne ville, og det skal vi have ændret på."

Vigtigt med klubliv

Tonni Kristensen har inden aftalen for 2021 kom på plads, holdt et møde med fodboldbestyrelsen og et par seniorspillere.

"Vi talte, om de ting, der skal ændres, men også vigtigheden af, at det sociale liv kommer til at fungere igen efter træning og kampe," siger Tonni Kristensen.

Det kræver, at klubhuset er mere åbent og ikke lukket efter træning eller til hver anden kamp, som det har været reglen i for lang tid efter Tonni Kristensens opfattelse.

"Det har vi desværre haft problemer med i mange år, men vi håber den nye hovedbestyrelse vil lytte til kritikken, og at man sørger for klublivet er nummer et, så spillerne ikke bare tager hver til sit efter træning og kampe i sommerperioden," siger cheftræneren.

Han ser frem til at starte træningen i 2021, trods corona og de restriktioner, der følger i kølvandet. Bl.a. bliver det indtil 28. februar ikke muligt at træne i større grupper. Maks. 10 personer incl. træneren må være sammen på et tydeligt afgrænset areal og må  endvidere ikke have kontakt til de øvrige på træningsbanen undervejs.

"Bestyrelsen og min anfører har sagt ja til at arbejde med de ting, som jeg har påpeget skal ændres. Vi har en god trup og generelt et super kammeratskab, men vi skal lige have banket noget mere vindermentalitet ind i folk, også til træning, så bliver det også sjovere at hygge sig bagefter, når man har gået til den. Hvis det lykkes, ved jeg, vi kommer til at stå stærkt i 2021," siger Tonni Kristensen.

Publiceret 24 December 2020 10:45