De nye ejere af Gravlev Vestergaard forventer at flytte ind i foråret 2021

De nye ejere af Gravlev Vestergaard forventer at flytte ind i foråret 2021

Kløvedals gård: Iværksætterpar fra Frijsenborg skovene er de nye ejere

Kreativt iværksætterpar fra Hinnerup-Hammel egnen overtager roret på Troels Kløvedals ejendom i Gravlev og kaster anker til foråret

Af
Lars Norman Thomsen

GRAVLEV Så er der sat punktum i sagaen om den afdøde eventyrer, langturskaptajn og forfatter Troels Kløvedals fire-længede landejendom i Gravlev.

Troels Kløvedal forestod selv en omfattende renovering af gården i de mere end 30 år, som han boede der. Inspirationen fik han fra sin ture på verdenshavene til fjerne kontinenter.

Idyllen er til at få øje på en sommerdag. De nye ejere vil renovere Troels Kløvedals gård gennem mere end 30 år i respekt for den tidligere indehavers arbejde på stedet

Idyllen er til at få øje på en sommerdag. De nye ejere vil renovere Troels Kløvedals gård gennem mere end 30 år i respekt for den tidligere indehavers arbejde på stedet

Efter mere end 30 år med Troels Kløvedal bag roret på den 292 kvadratmeter stråtækte bindingsværksejendom fra 1807, er det nu faldet i hak, at iværksætterparret Henrik Boes Brølling og Anne Sofie Olrik sammen deres to børn har købt ejendommen i Gravlev.

Familien har de sidste mange år haft ankerplads ved Frijsenborgs skovfogedbolig mellem Hinnerup og Hammel.

Troels Kløvedal døde dagen før juleaften i 2018 i en alder af 75 år efter en umulig kamp med nervesygdommen ALS, og i 2019 blev Gravlev Vestergaard sat til salg formedelst 4.5 mio. kroner.

"Enestående og unik ejendom med en helt fantastisk historie, hvor sejleren og forfatteren selv har sat sit personlige præg på det meste af ejendommen," lød det i det prospekt, som var lavet af EDC Mægleren, der stod for salget af liebhaverejendommen med et boligareal på 292 kvadratmeter og et grundareal på 6.765 kvadratmeter.

Siden to home Ebeltoft-Rønde-Syddjurs over, og der er blevet pillet en million af den oprindelige pris, så ejendommen kunne erhverves for en kontantpris på 3.495.000 kroner.

“Vi fik lov at overtage salget og foreslog, at prisen skulle sættes til 3.500.000 kr. og markedsføres lidt bredere end hidtil. Det gav pote – allerede efter den første uge havde der været seks fremvisninger på ejendommen,” fortæller ejendomsmægler Morten Skovholm, indehaver af home Ebeltoft - Rønde – Syddjurs.

Slog til fluks

”Det er et charmerende hus, med en god beliggenhed i en god stand og med rigtig mange fine detaljer,” lyder det fra den nye ejer Henrik Boes Brølling.

Familien havde længe kigget efter nyt hus, men faktisk var det Anne Sofie Olriks mor, der gjorde dem opmærksom på, at ejendommen var til salg, da hun bor i Grenå og havde set den i en af de lokale aviser.

Home-indehaver Morten Skovholm fortæller, at de nye ejere kom forbi allerede anden uge efter han havde fået den til salg, og at de slog til på stedet.

Flytter ind til foråret

Det forventes, at kreativiteten fortsat vil blomstre på Gravlev Vestergaard med de nye ejeres indtog. Anne Sofie Olrik arbejder som designer i eget tøjfirma, mens arkitekt Henrik Broes Brølling har skiftet tegnebrættet ud med eget firma, som importerer specialøl fra USA til distribution i Europa.

Familien forventer at kaste anker i Gravlev til foråret, og foruden etablering af et ekstra værelse og en tur med malerpenslen, er familiens plan at bevare ejendommen, som den er, med de personlige præg som sejler og forfatter Troels Kløvedal selv har sat.

De glæder sig til at nærstudere de mange spændende detaljer, som ejendommen rummer – som skibsplankegulvet, de specielle klinker og den smukke svenske porcelænsbrændeovn som pryder den ene af stuerne

Sikker havn

Troels Kløvedal voksede op i Nordsjælland og blev som ganske ung uddannet på Helsingør Skibsværft. Derefter fulgte ti år med teater og filmarbejde og kollektivliv på Svanemøllevej i København, inden han drog på sin første jordomsejling med Nordkaperen, som han købte for 49 år siden og selv satte i stand.

Efter jordomsejlingen skrev han sin første bog 'Kærlighed og kildevand', som blev indledningen til både en imponerende forfatterkarriere og en foredragsvirksomhed med næsten 100 foredrag om året.

“Jeg havde gode venner i Ebeltoft området og kikkede derfor efter en bolig i dette område. Jeg kikkede på mange steder, men faldt for en ret forfalden gård i Gravlev,” fortalte Troels Kløvedal om Gravlev Vestergård til Lokalavisens Martin Schultz i februar 2016.

“Jeg holder meget af at bo her. Jeg starter hver morgen med at gå en tur i mosen eller til Stubbe Sø. Når jeg går op på bakken Skovsland mellem Gravlev og Hyllested, kan jeg se hele Ebeltoft halvøen og til Samsø," forklarede han.

Publiceret 02 December 2020 13:07