Dråby Kirke, der også i snevejr som her tager sig majestætisk ud, står foran en større restaurering. Pressefoto

Dråby Kirke, der også i snevejr som her tager sig majestætisk ud, står foran en større restaurering. Pressefoto

Stor gave til stor kirke

Restaurering af Dråby Kirke er klar til at gå i gang i løbet af 2021

Kirke Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogns usædvanlig store og statelige, meget smukt beliggende kirke, Dråby Kirke, der i folkemunde kaldes for 'Mols-landets domkirke', og som sidst blev restaureret i 1967-71, står overfor en større indvendig restaurering. Det oplyser formand for menighedsrådet, Per Norup Koch, i en pressemeddelelse.

Orglet blev restaureret i 2017, det udtjente oliefyr blev fjernet sidst i 2018, hvorefter kirken blev tilsluttet fjernvarme, og turen er nu kommet til kalkmalerierne og det øvrige inventar i kirken.

Kalkmalerier drysser ned

Første prioritet har kalkmalerierne, som visse steder bogstavelig talt drysser ned.

"Til dette formål har menighedsrådet ansøgt Augustinus Fonden om tilskud, og fonden har venligst doneret det flotte beløb 1.000.000 kr.," fortæller Per Norup Koch, der fortsætter:

"Menighedsrådet har ligeledes ansøgt Kirkeistandsættelsesordningen om tilskud til restaureringen og er herfra venligst bevilliget endnu en flot sum, nemlig 2.757.500 kr. Herudover har menighedsrådet selv formået at spare op således, at restaureringen kan forventes påbegyndt i løbet af 2021."

Næst efter restaurering af kalkmalerierne står også bl.a. en udvidelse af pulpitur og tårndør, nye hynder og bedre siddekomfort på bænkerækkerne samt restaurering af altertavle og prædikestol på programmet.

gs

Publiceret 28 November 2020 07:00