Lokalerne på Ebeltoftvej 54 i Feldballe er næsten færdige og Simon Lodberg er klar til at hive endnu flere brød ud af ovnene. Foto: Simon Carlson

Lokalerne på Ebeltoftvej 54 i Feldballe er næsten færdige og Simon Lodberg er klar til at hive endnu flere brød ud af ovnene. Foto: Simon Carlson

Lokal bager i rivende udvikling:

Klar til at slå endnu større brød op

Simons Brød er vokset ud af de gamle lokaler og er nu klar til at åbne i Feldballes nye erhvervscenter

Af
Simon Carlson

Feldballe Han har svært ved at styre sin begejstring, mens han viser sine nye lokaler frem.

"Her kommer der disk med brødsalg. Her får vi et lille hjørne med cafébord, hvor man kan få en kop kaffe og en bolle. Herovre bag disken kan man følge med, mens vi arbejder og bager brødet."

Begejstringen er da også med rette. For det er lidt af en succeshistorie, som Simon Lodberg skriver videre på, når han 1. december åbner sit helt nye bageri i Feldballe på Ebeltoftvej 54.

Bygningen, der tidligere rummede købmanden i Feldballe, kommer fremover til at indeholde duften af nybagt brød.

Har fat i noget

Simon Lodberg startede sit bageri op i begyndelsen af 2020 i et interimistisk lokale på Skårupvej, hvor også 'Helges Most & Grønt' holder til. Herfra var ambitionen med Simon Lodbergs egne ord at rokke lidt ved, hvad et bageri er ved primært at lade folk bestille deres brød på nettet, som efterfølgende blev enten leveret på privatadresser eller ved forskellige afhentningssteder.

Den ambition er tilsyneladende lykkedes.

"Der har da været både ups and downs, men jeg har hele tiden haft følelsen af, at jeg har haft i noget. I løbet af juni begyndte efterspørgslen at stige helt vildt. Det stak helt af på den gode måde, så vi havde fem uger, hvor vi lå fuldstændig vandret i travlhed," fortæller Simon Lodberg.

Massiv støtte

Simons Brød startede med, at det stort set kun var Simon Lodberg selv, der var beskæftiget i virksomheden. Med den stigende efterspørgsel betød det også, at han i perioder har været nødt til at afvise ordrer.

"Det er utroligt frustrerende, men i lange perioder havde jeg ikke tid til at forsøge at gøre noget ved det, fordi jeg bare forsøgte at følge med," bemærker Simon Lodberg.

Det har han dog gjort nu. I løbet af sommeren begyndte eftersøgningen efter nye lokaler. Dem fandt han og kæresten Emma på Ebeltoftvej 54, hvor en del af lokalerne kunne indrettes til bageriet.

Herefter startede de en crowdfunding hos Coop for at samle penge ind til at udvide kapaciteten.

"Vi startede med at gå efter 30.000 kroner. Efter halvanden dag havde vi de penge, og så fortsatte det. Det var helt vildt, at folk støttede os på den måde, så vi endte med at samle 149.000 kroner sammen," fortæller Simon Lodberg.

Overvældende følelse

Således kunne flytningen og udvidelsen realiseres. Ovenikøbet med tiltrængte tilføjelser og opgraderinger til maskinparken, så bageriet er gearet til at følge med efterspørgslen. Og ikke mindst i renoverede lokaler.

For selv om der nu er slået et lidt større brød op i Simons Brød, er det fortsat håndværket, der kommer i første række.

"Vi bager jo på surdej, og de nye lokaler betyder, at vi bedre kan tilpasse temperaturerne og styre processen. Tidligere var vores kapacitet på 80 brød om dagen. Det regner vi med at fordoble nu, så vi kan bage 160 hvedebrød, 150 rugbrød og 500 boller om dagen. Vi skal nok få travlt for jo større mængde, jo mere er der også, der kan gå galt. Lige nu er jeg lidt overvældet af alle de ting, der sker, men jeg glæder mig bare mega-mega-meget," konstaterer Simon Lodberg.

Publiceret 27 November 2020 08:00