Britt Bager. Arkivfoto

Britt Bager. Arkivfoto

Debat: Statsministeren står ikke over Grundloven, Leif Lahn

Britt Bager (V), MF, opstillet i Djurskredsen - valgt i Østjyllands Storkreds:

"De sidste dages mink-gate, hvor statsministeren og fødevareministeren på pressemødet i sidste uge fastslår, at det ”ikke er til forhandling” at alle mink i Danmark skal aflives, selv om regeringen ikke har lovhjemmel til at kræve det, er kun kulminationen på den magtarrogance, den socialdemokratiske regering udviser over for Folketinget, dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser og de stakkels familier, der mister deres livsgrundlag.

Min gode folketingskollega, Leif Lahn (S), udstiller det meget tydelig, når han angriber mig i lokalaviserne på Djursland – og affærdiger enhver kritik med påstande om, at hvis man ikke blindt bakker op om alle regeringens beslutninger - uden nogensinde at være inddraget i dem - så svigter man kampen mod corona-virussen.

Venstre har taget ansvar, da corona-virussen begyndte at hærge. Og der skal ikke herske nogen tvivl: For os er danskernes sundhed altafgørende. Og hensynet til sundheden overgår alt andet.

Men en regering bør til hver en tid sikre sig, at man holder sig inden for Danmarks Riges Grundlov, før man beslutter sig til at nedslagte et milliarderhverv med mange tusind ansatte og med den konsekvens, at familier må gå fra hus og hjem.

Det er netop på baggrund af vores Grundlov og vores stærke demokrati, at vi er blevet til det forbillede for mange andre lande. Men desværre er det ikke respekten for Grundloven, folkestyret og inddragelsen af Folketinget, der præger den nuværende regerings handlinger.

De danske minkavlere har drevet deres hverv med stor ansvarlighed, høj dyrevelfærd og stor kvalitet. Nu lukker vi hvervet i Danmark, produktionen flytter formentlig til Kina. Vil minkene få det bedre her? Næppe!

Man kan mene om minkbranchen, hvad man vil. Og det er helt fair at være imod minkavl i Danmark. Men Grundloven og det danske demokrati skal aldrig skubbes til side. Det er Grundloven, der gør Danmark stærkt – og giver os de bedste muligheder for at corona-virussen ned. Hverken Socialdemokratiet eller statsministeren står over Danmarks Riges Grundlov, Leif Lahn!"

Publiceret 19 November 2020 12:15