FC Djurslands cheftræner Felipe Soares og hans spillere må vente til februar med at spille den næste kamp i Danmarksseriens pulje 4. Arkivfoto

FC Djurslands cheftræner Felipe Soares og hans spillere må vente til februar med at spille den næste kamp i Danmarksseriens pulje 4. Arkivfoto

Danmarksserien: FC Djursland på tidlig vinterpause efter bank af topholdet

Point-høsten sluttede lørdag for FC Djursland, som tabte klart med 3-0 mod topholdet IF Lyseng

Af
Martin Schultz

Efter en god serie med tre kampe med pointudbytte blev FC Djursland lørdag eftermiddag på Lyseng Idrætspark sendt på vinterpause med et 3-0 nederlag til topholdet IF Lyseng. Der var godt nok planlagt tre kampe inden den officielle vinterpause, men med nye corona-restriktioner omkring seniorfodbolden foreløbig fire uger frem er turneringen afbrudt og genoptages for FC Djurslands vedkommende sidst i februar mod Aarhus Fremad.

”Kampen mod IF Lyseng var en kamp mod et tophold på deres hjemmebane. Det var et meget solidt IF Lyseng hold, som havde bolden meget. Efter at vi havde lagt godt ud det første kvarter, kom IF Lyseng med et voldsomt pres. Holdet angreb med mange folk på kanterne, og da vi ikke spillede en af vores bedste kampe, havde vi svært ved at få spillet til at fungere og hænge sammen. Tilmed scorede de kort før pausen til 1-0 og umiddelbart efter pausen til 2-0, så det var nogle gode tidspunkter i kampen at sætte deres scoringer ind,” siger assistenttræner og sportschef i FC Djursland, Nicolaj R. Poulsen.

Jarsmer tilbage på holdet

FC Djursland havde Nicolaj Jarsmer og Morten Bruun tilbage på holdet. Altmuligmanden Jarsmer blev sat til at spille i midterforsvaret i stedet for anfører Emil Bjerre Busk, som havde været ude med et maveonde i løbet af ugen.

”Emil Bjerre Busk meldte sig klar på dagen og havde gjort det godt mod Vejgaard B i sidste uge. Han var med på bænken. Vi havde en stor trup med ud til Højbjerg, og alle vil gerne byde ind. Men det blev ikke en kamp, som spillemæssigt var på niveau med vores indsats i 2-2 kampen mod Vejgaard B,” siger Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland havde igen unge folk med og startede kampen med brødrene Nicklas og Mikkel Sloth og Oliver Jensen på banen. Emil Sander Husum afløste Oliver Jensen i pausen, og et kvarter ind i 2. halvleg afløste Oliver H. Jacobsen Christian Rytter Fløjborg.

”Vi var udfordret af et godt IF Lyseng hold. Vi startede i en 4-3-3 opstilling, men gik over til at spille i en 4-5-1 opstilling. De gjort det svært for os, og deres offensiv var meget bevægelig,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Kampe udsat til 2021

Selvom FC Djursland har Danmarksseriens yngste hold med en gennemsnitsalder på 20,8 og en trup, hvor 2/3 af spillerne er under 21 år, så bliver der ikke mere turneringsfodbold i dette efterår.

Ligesom breddefodbolden på seniorniveau rammes Danmarksserien af forsamlingsforbuddet over 10 personer.

De kampe, som mangler at blive spillet i efteråret, bliver afviklet i starten af 2021. Holdene i Danmarksserien kommer tidligt i gang, og den første kampe i pulje 4 spilles allerede lørdag 13. februar, når toptre holdene Silkeborg KFUM og Vejgaard B mødes i en udsat kamp. FC Djursland er oversidder i den første runde og spiller sin første kamp lørdag 27. januar på hjemmebane mod Aarhus Fremad.

KAMPFAKTA

Danmarksserien, pulje 4

IF Lyseng - FC Djursland 3 - 0 (1 - 0)

Lørdag 24. oktober kl. 13.15 på Lyseng Idrætspark i Højbjerg

Målscorere:

  • 1 - 0 Mathias Svarre Lindegaard (35 min.)
  • 2 - 0 Martin Gernow (48 min.)
  • 3 - 0 Jonas Søndergaard (75. min.)

Publiceret 30 October 2020 08:45