Radikale Venstres Jan Kjær Madsen medforslagsstiller sammen med SF, Enhedslisten og Alternativet til, at Syddjurs Byråd nikker ja til at modtage flygtninge fra den nedbrændte Moria-lejr på den græske ø Lesbos. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Radikale Venstres Jan Kjær Madsen medforslagsstiller sammen med SF, Enhedslisten og Alternativet til, at Syddjurs Byråd nikker ja til at modtage flygtninge fra den nedbrændte Moria-lejr på den græske ø Lesbos. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Forslag: Kommunen skal tage imod flygtninge

Fire partier i Syddjurs Byråd foreslår kollegerne i byrådet, at Syddjurs er klar til at huse børn og deres eventuelle familier fra flygtningelejren på den græske ø Lesbos

Af
Lars Norman Thomsen

BYRÅD Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten stiller på onsdagens byrådsmøde forslag om, at Syddjurs tilbyder at tage imod flygtninge fra flygtningelejren Moria.

Et af tre forslag på byrådsmødet som er havnet direkte på dagsordenen uden, at de har været behandlet i et politisk udvalg.

Flygtningelejren på den græske ø Lesbos brændte ned til grunden i begyndelsen af september, og det har medvirket til, at mange børn er i akut nød, ifølge UNICEF (United Nations Children's Fund) - verdens største humanitære organisation for børn. Organisationen blev etableret af FN i 1946.

Flere kommuner har meddelt, at de er klar til at tage imod flygtninge fra Moria-lejren, heriblandt København, Sønderborg og Svendborg, og over flere kommuner har sat det på byrådets dagsorden.

Nu sker det samme i Syddjurs.

”Byrådet i Syddjurs vedtager at rette henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye, red.) med henblik på at meddele, at kommunen tilbyder at stille boliger og hjælp til rådighed for at huse børn og deres eventuelle familier fra flygtningelejren Moria, såfremt regeringen beslutter at modtage flygtninge," lyder den fælles anbefaling fra Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten.

Regeringens tre støttepartier har i en fælles appel opfordret regeringen til, at Danmark bør tage imod 300 børn fra de græske flygtningelejre.

Der er i finansloven for 2020 afsat penge til at modtage 500 kvoteflygtninge.

Ifølge tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet visiterede Syddjurs Kommune fem flygtninge i 2019 og har i årets første 9 måneders 2020 visiteret 4 flygtninge. ('Antal visiteringer af flygtninge fordelt på kommuner og regioner' fra publikationen 'Tal på udlændingeområdet pr. 30.09.2020').

Bollesen positiv

Borgmester Ole Bollesen (S) siger til Lokalavisen, at han ser positivt på forslaget, selvom Socialdemokratiet er ikke er medforslagsstiller.

"Min personlige opfattelse, at vi skal tage imod flygtninge fra Moria-lejren, men det forudsætter, at regeringen vil bakke op," siger Ole Bollesen.

"Syddjurs har kapacitet til at huse flygtninge. Jeg har ikke overblik over finansieringen, men jeg regner med, at staten bidrager økonomisk."

FAKTA

Byrådsmødet afvikles onsdag kl. 16. Lokalavisen følger op på temaet i den kommende udgave

Publiceret 28 October 2020 19:30