Arkivfoto

Arkivfoto

Mor kendt skyldig i overgreb mod datter:

Slipper for den særligt hårde straf, anklageren gik efter

47-årig kvinde er kendt skyldig i adskillige overgreb mod sin datter

Af
Danni Paulsen

Fredag morgen faldt der dom i sagen mod en 47-årig Ebeltoft-mor, som har begået adskillige overgreb mod sin nu 11-årige datter, mens hun var mellem seks og otte år gammel.

Alle overgreb blev filmet og videresendt til en nu afdød aarhusiansk mand, som begik selvmord i arresten i 2019.

Moren havde erklæret sig uskyldig i fem af de i alt 38 tiltalepunkter, og retten fandt det ikke bevist tilstrækkeligt, at hun i disse tilfælde vidste, at aarhusianeren begik overgreb på datteren. Dermed blev hun frifundet for disse forhold.

I de 33 andre forhold blev hun kendt skyldig.

Dommere og nævninge var dog enige om, at overgrebene ikke var af særligt skærpende omstændigheder, så moren blev kendt skyldig i voldtægt, men ikke såkaldt farlig voldtægt, som kan straffes med op til 12 års fængsel.

Ligeledes fandt retten ikke, at der i sagen foreligger "særdeles skærpende omstændigheder", som anklager Birgitte Ernst har påstået efter straffelovens §88, der giver mulighed for at lægge 50 procent til morens straf.

Dermed slipper den 47-årige djurslænding for den særligt hårde straf, som Birgitte Ernst har lagt op til under retssagen.

Med skyldsspørgsmålet afgjort skal det nu afgøres, hvad morens straf skal være.

Forsvarer Henrik Garlik mener, at hun skal have en behandlingsdom, mens anklager Birgitte Ernst ønsker en almindelig fængselsstraf.

Publiceret 23 October 2020 09:39