Frederik Schandorff bliver testet maks. i weekenden i GT World Challenge Europe Endurance Cup på berømte Spa-Francorchamps i Belgien. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Schandorff bliver testet maks. i weekenden i GT World Challenge Europe Endurance Cup på berømte Spa-Francorchamps i Belgien. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Schandorff klar til 24 timer i Ardennerne

Den lokale Lamborghini pilot fra Essig skal i weekenden prøve kræfter med den berømte Spa-Francorchamps i Belgien - hvor også Formel 1 karavanen kommer forbi

Efter et par fine afdelinger i GT World Challenge Europe Endurance Cup, hvor Frederik Schandorff har sikret henholdsvis en sejr og en andenplads for det britiske Barwell-team, ligger den danske Lamborghini-juniorkører på en foreløbig andenplads i Silver Cup-mesterskabet.

Kun ét point adskiller Schandorff, der er født og opvokset i Essig ved Feldballe og har PR electronics A/S som hovedsponsor, fra de førende rivaler.

I weekenden gælder det 24-timersløbet på berømte Spa-Francorchamps i Ardennerne i Belgien. Banen har med få undtagelser været hjemsted for Formel 1 feltet i en lang-lang årrække.

Mange i motorsporten er vilde med banen, fordi den byder på mange udfordringer. Bl.a. det legendariske sving Eau Rouge, som fortsat er et af de vildeste af slagsen sammenlignet med andre af de store motorsportsarenaer.

Den skal være der

"Vi har haft en stærk sæson indtil videre, og selv om vi havde motorproblemer på Nürburgring i seneste afdeling, lykkedes det os alligevel at slutte løbet på en andenplads. Vi har en stærk pace og et effektivt crew, som de seneste løbsweekender har sikret os feltets hurtigste pitstops, så i weekenden skal den sidde lige i skabet, så vi har det bedste udgangspunkt for finalen i november," udtaler Frederik Schandorff i en pressemeddelelse forud for weekendens strabadser.

Den 23-årige Lamborghini-kører skal igen dele sin sorte Lamborghini Huracán GT3 EVO #78 med finske Patrick Kujala og WEC-løbsvinderen og ELMS-mesteren. briten Alex MacDowall.

Det er ikke danskerens første 24-timersløb, eftersom han sidste år vandt 24-timersløbet i Dubai – og takket være Frederik Schandorffs gode starter de seneste løb er han blevet valgt til at være første mand i bilen i weekendens løb.

"Med 56 biler til start på en lynende hurtig og ekstremt udfordrende bane som Spa-Francorchamps forventer jeg et løb, hvor der ikke bliver givet ved dørene. Vi nærmer os afslutningen på mesterskabet, og der bliver kæmpet hårdt om pointene samtidig med, at 24-timersløbet på Spa-Francorchamps i sig selv er et prestigefyldt løb, som alle vil gøre meget for at vinde."

"Flere teams vælger at sætte en fjerde kører i bilen, men vi holder os til vores faste lineup med tre kørere, hvilket jeg er glad for. Vi er tre stærke profiler, som kender hinanden, og det giver os de bedste muligheder for at skabe et godt og stabilt flow i løbet. Vi deltog i den officielle test tidligere på måneden, og vi føler, at vi stiller op et stærkt og velforberedt hold. Jeg har virkelig set frem til det her løb, som er kalenderens højdepunkt for hele teamet, så nu skal vi bare i gang."

24-timersløbet på Spa-Francorchamps blev skudt i gang med træning og kvalifikation allerede torsdag, mens super pole (rækkefølgen af bilerne, når starten går til det officielle løb) afgøres fredag aften. Løbet flages grønt lørdag klokken 15.30, og grundet overgangen fra sommer- til vintertid, viftes målflaget allerede søndag klokken 14.30.

FAKTA

TIDSPLAN – 24 HOURS OF SPA-FRANCORCHAMPS

Fredag 23. oktober

17.30 – Warm-up (30 min)

18.20 – Super Pole (30 min)

Lørdag 24. oktober

15.30 – RACE (24 timer)

Følg løbet LIVE her: https://carloscommunication.clients.ubivox.com/x/

Publiceret 23 October 2020 11:30