Lokalformand Ebba Grethe Møgelvang afviser, at Michael Mikkelsens afgang har givet dønninger i partiforeningens bagland. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Lokalformand Ebba Grethe Møgelvang afviser, at Michael Mikkelsens afgang har givet dønninger i partiforeningens bagland. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs: Dansk Folkeparti har ikke lidt overlast

Michael Mikkelsens farvel til Dansk Folkeparti har kostet tre medlemmer, fortæller partiets lokalformand

Af
Lars Norman Thomsen

Det vakte opsigt, da Dansk Folkepartis gruppeformand Michael Mikkelsen, Ryomgård, under budgetforhandlingerne i dette efterår tog sit gode tøj og gik fra partiet for at blive løsgænger.

De to partikolleger i byrådet, lokalformand Ebba Grethe Møgelvang og Laila Sortland, valgte at afsætte ham som gruppeformand og lade sidstnævnte overtage posten grundet manglende tillid til Michael Mikkelsens måde at lede gruppen på.

Læs også: Michael Mikkelsen forlader Dansk Folkeparti og bliver løsgænger

På medlemsfronten har Mikkelsens afgang ikke betydet, at medlemmerne har meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Læs også: Lokalformand tager Michael Mikkelsens afgang til efterretning

"I Syddjurs har vi foruden Michael sagt farvel til yderligere to medlemmer," siger lokalformand Ebba Grethe Møgelvang, Mørke.

- Hvor mange medlemmer har I i Syddjurs?

"Det vil jeg ikke fortælle dig, men vi har pænt mange."

- Men du kan fortælle, at Michael Mikkelsens afgang ikke har givet dønninger hos Dansk Folkeparti i Syddjurs?

"Det har det ikke. Vi er videre, og det blev bekræftet på vores seneste bestyrelsesmøde, hvor gruppeformand Laila Sortland også deltog, og hvor suppleanten Ken Hansen, Ryomgård, trådte ind i bestyrelsen i stedet for Michael Mikkelsen."

Læs også: DFs nye gruppeformand vil fortsat kunne samarbejde med afgåede Michael Mikkelsen

Opstillingsmøde i støbeskeen

Medlemmerne i Syddjurs vil få en invitation til at deltage i Dansk Folkepartis opstillingsmøde med næste års kommunalvalg for øje.

"Medlemmerne skal have invitationen først og ikke læse om det i Lokalavisen," understreger Ebba Grethe Møgelvang dog.

Moderpartiet arrangerer kurser for nye kandidater, og da de kursusdage er blevet rykket frem, har man bedt lokalforeningerne om at fremskynde opstillingsmøderne

Ebba Grethe Møgelvang håber, at der denne gang vil være enighed om at holde listen åbent for kandidater helt frem til efteråret 2021, når der er deadline for at indlevere listen. Ved valget i 2017 blev listen med fem navne lukket umiddelbart efter opstillingsmødet.

Læs også: Debat: Apologi - jeg vil gerne beholde min stol i byrådssalen

Sammenhold og blå kurs

Ebba Grethe Møgelvang sagde ved andenbehandlingen i byrådssalen af Budget 2021, at hun var stolt over at blive kaldt "blå" i Lokalavisen. En farve, som også bliver linjen frem til Kommunalvalget, lover hun.

"Gruppeformand Laila Sortland og jeg har fundet ind i et virkelig godt og tillidsfuldt samarbejde med hinanden og med de øvrige blå partier. Det gode samarbejde håber Dansk Folkeparti kan fortsætte," siger lokalformanden, der kom i byrådet i maj 2020, da partiets nestor Per Dalgaard sagde stop efter flytning til Aarhus.

Ebba Grethe Møgelvang håber, at samarbejdet på den borgerlige fløj kan føre til et tæt samarbejde i forhold til Kommunalvalget, så det kan medvirke til et borgmesterskifte i Syddjurs.

"Jeg tror mange efterhånden godt se behovet for et borgmesterskifte, og vi vil gerne gøre vores til, at vi får en borgerlig borgmester efter valget i 2021."

Finde fodfæste

Gruppeformand Laila Sortland bekræfter Ebba Grethe Møgelvangs udlægning af den lokalpolitiske situation.

"Vi har fokus på at få genopbygget tilliden i byrådet efter budgetforhandlingerne. Man skal aldrig afskrive nogen. Det vil ikke være i demokratiets ånd. Vi har ikke kunnet finde lydhørhed denne gang hos de røde partier i modsætning til andre gange, mens vi har har haft et fint og godt samarbejde med de øvrige blå partier under budgetforhandlingerne, som det vil være godt at bygge videre på," siger Laila Sortland.

Både Ebba Grethe Møgelvang og Laila Sortland genopstiller til KV21.

Publiceret 22 October 2020 12:29