Efter kampen kunne TRIF spillerne trække oprykningstrøjerne over hovedet. Foto: Øxenholt Foto

Efter kampen kunne TRIF spillerne trække oprykningstrøjerne over hovedet. Foto: Øxenholt Foto

TRIF forstår at fastholde de unge spillere

Gode rammer omkring træning og fællesskab har fået herrernes seniorfodbold til at blomstre i TRIF

Af
Martin Schultz

RØNDE Det er ikke mange år siden, at seniorfodbolden i Rønde var så skidt kørende, at TRIF måtte indgå et holdfællesskab med Mørke IF for bare at stille et 11-mands hold i Serie 4. Det har undret mange blandt fodboldfolket, at TRIF, som har en kæmpestor ungdomsafdeling, dygtige ungdomstrænere, egen fodboldskole hver sommer, og et befolkningsunderlag til masser af drenge og piger på fodboldbanerne ved Rønde Idrætscenter og i Thorsager, ikke kunne mønstre en mere potent seniorafdeling ved at fastholde nogle af de fodboldglade unge, når de blev voksne.

TRIF sikrede oprykningen lørdag på en velbesøgt kunstgræsbane i Rønde. Foto: Øxenholt Foto

TRIF sikrede oprykningen lørdag på en velbesøgt kunstgræsbane i Rønde. Foto: Øxenholt Foto

Men inden for de sidste tre-fire år er bøtten for alvor vendt i TRIF, hvor der er kommet en dynamik i seniorfodbolden, som imponerer langt ud over sognegrænsen. Ungdomsspillerne bliver hængende, når de bliver voksne, og TRIF kan i dag mønstre omkring 45 herrespillere, når de voksne træner. Tre 11-mands hold spiller med i turneringen, og for halvandet år siden rykkede både første- og andetholdet op i samme sæson. I lørdags sikrede førsteholdet sig oprykning til Serie 1, og andetholdet er med i kampen om oprykning til Serie 2.

Rollemodeller for de unge

”Først og fremmest drejer det sig om, at vi har spillere, som kan lide fodbold. Vi giver gode rammer omkring fællesskabet og om træningen. Det går op i en højere enhed, og det gælder for alle vores spillere i seniorafdelingen. Spillerne har et vanvittig godt fællesskab, og vi er spændte på, hvor langt vi kan drive det. Nu skal vi tage et skridt op, og det motiverer spillerne,” siger cheftræner Martin Hornbæk Nielsen.

Han har været med til at finde løsninger for det frafald, som klubberner oplever i mange fodbolddrenges overgang til voksenfodbold.

”Vi har været meget bevidste omkring de mange unge spillere, som tager på efterskole. Mange vender aldrig tilbage til fodbolden, når de kommer hjem. Her har vi taget fat og arbejdet med at få de unge tilbage på fodboldbanen og i fællesskabet. De får også lov til at spille og træne med, når de er hjemme i ferier og i weekender,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

TRIF har en meget ung trup blandt seniorerne, og de har været oplagte rollemodeller for ungdomsspillerne. Sidste år spillede TRIF’s U16 drengehold med og vandt Liga 1, som er landets bedste række.

”De unge er klar til at blive en del af fællesskabet. De glæder sig allerede til at være med,” slutter Martin Hornbæk Nielsen.

Publiceret 21 October 2020 16:30