Rene Johnsen (th.) blev helten, da TRIF besejrede Ådalen med 2-1 i Serie 3. Naboerne på billedet, Jens Bisgaard Amstrup (tv.) og Emil Haulrik, er i dag faste støtter på TRIFs kommende Serie 1 mandskab. Arkivfoto

Rene Johnsen (th.) blev helten, da TRIF besejrede Ådalen med 2-1 i Serie 3. Naboerne på billedet, Jens Bisgaard Amstrup (tv.) og Emil Haulrik, er i dag faste støtter på TRIFs kommende Serie 1 mandskab. Arkivfoto

Seriefodbold: TRIFs Rene Johnsen pandede sejrsmålet i kassen i vigtig 2-1 sejr over Ådalen i Serie 3

Ådalens cheftræner Jesper Møgelvang ærgerlig over tab af tre point i den udsatte kamp mod TRIF, der var henlagt til kunstgræsbanen i Hornslet

Af
Lars Norman Thomsen

Det er ikke de varmeste følelser, TRIF og Ådalen har for hinanden.

Det skyldes primært, at TRIF efter Ådalens opfattelse alt for nemt fik medhold af DBU Jyllands turneringsledelse i det 'lovlige' i at få udsat det ellers planlagte indbyrdes opgør forleden i Serie 3.

TRIF begrundede ønsket om udsættelse med mistanke om Corona i egen trup. Derfor stillede holdet ikke op, og trods den sene udmelding, fik TRIF opbakning fra DBU Jylland.

I Ådalen undrede de sig, fordi TRIF på den ellers aftalte spilledag godt kunne stille sit tredjehold i Serie 5, men ikke andetholdet i Serie 3.

Nuvel mandag aften blev den udsatte kamp afviklet på Hornslet Stadions kunstgræsbane, hvor mange tilskuere stod opstillet på lægterne.

Gyvelgaards helflugter

Det blev TRIF, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med et sent sejrsmål blot få sekunder før dommeren fløjtede af.

"TRIF lagde som ventet stærkt ud i kampens indledning, og efter 18 minutters spil sparkede Mikkel Melgaard flot et direkte frispark op i det ene målhjørne til 1-1. At der så ikke var skyggen af frispark, og at kampens opmand sejlede kampen i gennem med en helt håbløs mangelfuld linje er så en anden sag," fortæller Ådalens træner Jesper Møgelvang.

"Efterfølgende kom vi bedre med, og efter 36 minutters spil udlignede Mikkel Gyvelgaard flot til 1-1 med en helflugter på oplæg fra Mads Klinke Espensen. Kort efter vippede fremskudte Frederik Sølvsten bolden over en forsvarer og knaldede bolden i mål, men dommeren dømte noget uforståeligt for farligt spil."

Lignede pointdeling

Efter pausen blev spillet mere ligeligt fordelt, selv om TRIF tog mest initiativ, ifølge Jesper Møgelvang.

"Vi bragte Casper Thoudal og Mathias Eske i spil, vi var gentagne gange farlige på kontra, og specielt Jacob Gyvelgaard og Mads Klinke Espensen fik et par gode muligheder for at bringe os foran med 2-1 på henholdsvis langskud og hovedstød."

Det lignede en pointdeling, men TRIFs kaptajn, den tidligere Viking Pindstrup spiller Rene Johnsen, ville det anderledes.

Den målfarlige angriber satte panden til et hjørnespark fra holdkammerat Bastian Smedegaard i det sidste minut.

2-1 til TRIF

"I den sidste situation kan vi takke os selv for dårlig opdækning, men det var nu også et flot mål - desværre. Vi leverede en rigtig fin indsats, og med lidt mere held i sprøjten, så havde vi fået point ud af det. Nu har vi tre kampe tilbage til at lukke leddet helt ned til Grenaa IF, og det skal gerne gøres så hurtigt som muligt," siger Jesper Møgelvang, der ikke var tilfreds med dommerens præstation, men til gengæld roser sine spillere for ikke at lade sig gå på af opmandens kendelser.

Med sejren rykker TRIF op på rækkens andenplads efter suveræne AH 2012, mens Ådalen blot har tre points afstand til Grenaa på næstsidstepladsen.

Ebeltoft er nærmest dømt til direkte nedrykning, mens Grenaa skal håbe på at kunne passere Ådalen.

Næstsidstepladsen skal efter, at sidste kamp er spillet, ud i et playoff opgør mod nummer to i en Serie 4 række om at blive/rykke op i Serie 3.

Det kan meget vel blive Mørke, der bliver repræsentanten fra Serie 4 i denne knald-eller-fald-kamp.

Publiceret 13 October 2020 21:01