FC Djurslands cheftræner Felipe Soares tror på sine unge spillere, og det har givet bonus i de to seneste kampe. Foto: Lars Norman Thomsen

FC Djurslands cheftræner Felipe Soares tror på sine unge spillere, og det har givet bonus i de to seneste kampe. Foto: Lars Norman Thomsen

Danmarksserien: Oliver H. sikrede FC Djursland sejren med hattrick

U19 spilleren Oliver Hjortshøj Jacobsen scorede alle tre mål i FC Djurslands 3-2 sejr over Nørresundby FB

Af
Martin Schultz

”Det var en god lørdag, hvor nogle unge drenge tog skridtet ind i de voksnes rækker.”

Sådan siger assistenttræner og sportschef i FC Djursland, Nicolaj R. Poulsen, om FC Djurslands sejr på 3-2 lørdag eftermiddag mod et særdeles velbesat og rutineret hold fra Nørresundby FB i Danmarksseriens pulje 4. Og i en flot præstation af FC Djursland med mange unge spillere på holdet strålede U19 spilleren Oliver H. Jacobsen, som blev matchvinder ved at score alle hjemmeholdets tre mål. En af de præstationer, som vil blive husket på HSM Arena i Grenaa, mener Nicolaj R. Poulsen.

Det var kun anden gang, at Oliver H. Jacobsen var med fra start som kant i FC Djurslands offensiv, men den unge Brazil-spiller fra Grenaa præsenterede sig på allerbedste vis med tre mål, alle på fine afslutninger uden for feltet. De to første sat ind med højrebenet, det tredje scoret med venstrebenet.

”Oliver sparker godt med begge fødder. Han tog sagen i egen hånd og viste sig frem som den gode afslutter. Tre gange afsluttede han fra afstand og udnyttede overraskelsesmomentet, over for Nørresundby FB’s målmand,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Efter to sejre i træk er humøret vendt tilbage i FC Djursland, som havde fået en svær start i efteråret med kun et point i fem kampe.

”Men de unge er ved at tilvænne sig Danmarksserien. De har lært lektien på den hårde måde,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Unge talenter med fra start

”Never change a winning team,” tænkte cheftræner Felipe Soares, da han udtog holdet til kampen mod Nørresundby FB med 3-2 sejren sidste lørdag på udebane over Herning Fremad i tankerne.

Med de to rutinerede angribere Nicolaj Jarsmer og Morten Bruun samt profilen Søren Koch Christensen ude med skader, og med Emil Bjerre Busk og Fabian Korsgaard på bænken, blev der plads til en håndfuld unge spillere i startopstillingen. Med brødrene Mikkel og Nicklas Sloth, Oliver Jensen, Emil Sander Husum og Oliver H. Jacobsen var de unge talenter godt repræsenteret på holdet, hvor også unge Sebastian Bendix Væggemose var med fra start.

De stod overfor et rutineret hold fra Nørresundby FB med set i Danmarksserie-optik store profiler på holdet. Det er klassespillere som Rolf Glavind Toft med superligaerfaring fra AaB, og Victor Rafael og Nick Vinstrup Svendsen med en fortid i Jammerbugt FC. Rolf Glavind Toft og Nick Vinstrup Svendsen, som også har været professionel på Island, blev skiftet ind i 2. halvleg og var med til at sætte FC Djursland under pres i 2. halvleg.

”Vi startede med at spille i en 4-3-3 opstilling med Christian Rytter Fløjborg, Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen, Casper Stylsvig Bæksted og Mikkel Sloth i bagkæden, men gik over til at spille 3-5-2 i 2. halvleg med indskiftede Emil Bjerre Busk i bagkæden, da Nørresundby FC satte deres offensive profiler ind,” fortæller Nicolaj R. Poulsen.

Felipe Soares tror på de unge

FC Djursland kom foran med 2-0 i det 31. og 36. minut, da Oliver H. Jacobsen overrumplede Nørresundby FB’s målmand med afslutninger fra distancen. Nørresundby reducerede umiddelbart før pausen, da ”Høffe” ikke fik rigtig ram på bolden og Nørresundby FB’s Kasper Hovmand Vingaa smuttede imellem. Midt i 2. halvleg udlignede gæsterne ved indskiftede Nick Vinstrup Svendsen, da et hjørnespark fik lov til at passere i FC Djurslands forsvar.

”Her var vi ikke opmærksomme nok. Vi er et ungt hold, så der bliver indimellem taget grønne beslutninger og det bliver for nemt for modstanderen,” konstaterer Nicolaj R. Poulsen.

Men i det første angreb efter udligningen blev bolden spillet op i højre side, hvor Oliver H. Jacobsen trak ind i banen og denne gang med venstre ben scorede med et godt skud fra distancen.

”Det var en toppræstation fra så ung en spiller på dette her niveau, og Oliver har været godt spillende på det seneste med gode præstationer til træning og også to mål i Grenaa IF’s kamp mod Midtdjurs IF, som vandt 3-2, midt på ugen. Oliver har god fart og fysik og sparker godt med begge ben. Vi arbejder med at udvikle ham også i det defensive spil og i de taktiske og organisatoriske placeringer,” siger Nicolaj R. Poulsen, som påskønner, at cheftræner Felipe Soares giver de unge spillere chancen.

Ifølge sportschefen kender Felipe Soares de unge spillere og har nogle spidskompetencer fra sin egen tid som spiller. Han viser et højt træningsniveau og har præsteret dygtig mandskabsbehandling under den svære opstart i Danmarksserien. Så der var glæde over sæsonens anden sejr.

”Det var en jævnbyrdig kamp, hvor vi havde marginalerne på vores side, for Nørresundby FB havde også deres chancer. De var farlige og havde gode gennembrud og et skud på overliggeren. De pressede os og vi måtte arbejde hårdt til det sidste,” slutter Nicolaj R. Poulsen.

Næste lørdag kommer Vejgaard FC, som er nedrykkere fra 2. division, på besøg på HSM Arena i Grenaa. Med på Vejgaard FC’s hold er Gustav Friis Overgaard, som i sommer forlod FC Djursland for at studere i Aalborg. Kampen begynder kl. 15.00.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland - Nørresundby FB 3 - 2 (2 - 1)

Lørdag 10. oktober kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  • 1 - 0 Oliver Hjortshøj Jacobsen (31. min.)
  • 2 - 0 Oliver Hjortshøj Jacobsen (36. min.)
  • 2 - 1 Kasper Hovmand Vingaa (45. min.)
  • 2 - 2 Nick Vinstrup Svendsen (73. min.)
  • 3 - 2 Oliver Hjortshøj Jacobsen (74. min.)

Publiceret 11 October 2020 20:00