Playmaker Mike Paulsen scorede et enkelt mål, men havde flere assists til stregspillerne, da Nørre Djurs HK vandt sikkert med 26-15 over Hammel GF. Foto: Mikkel Seje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Playmaker Mike Paulsen scorede et enkelt mål, men havde flere assists til stregspillerne, da Nørre Djurs HK vandt sikkert med 26-15 over Hammel GF. Foto: Mikkel Seje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Profilerne tog en slapper i storsejr til Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK var Hammel GF overlegen på alle parametre og vandt opgøret i 2. Division med 26-15

Af
Martin Schultz

Med en overbevisende sejr på 26-15 efter 14-8 ved pausen kom Nørre Djurs HK tilbage på vindersporet i herrernes 2. Division efter sidste lørdags nederlag på hjemmebane til Mors-Thy Håndbold. Og gæsterne fra Norddjursland førte så komfortabelt med op til 12 mål i 2. halvleg, at profiler som playmaker Mike Paulsen og højre back Nicolaj Danefeld Hansen fik lov til at se håndbold fra bænken de sidste 20 minutter. De to sædvanligvis målfarlige herrer scorede tilsammen kun et enkelt mål, og det er lang tid siden, at den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen er gået fra banen uden at score et eneste mål. Til gengæld var Paulsen og Danefeld særdeles medvirkende i sejren med adskillige assists til topscorer Nikolaj Moll Larsen på højre fløj og stregspilleren Rasmus Dalsgård Lund, som inden for de første 12 minutter scorede fire mål og i kampen fik trukket både udvisninger og straffekast på Hammel GF’s spillere.

“Vi havde chancer til en større sejr. Men jeg er tilfreds, for vi gjorde hvad vi skulle. Det var en kamp, hvor der blev spilletid til alle. Vi gav ikke Hammel GF mulighed for at være gode og var på forkant med det hele,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen. Alle spillere på bænken fik ganske rigtigt spilletid på nær målmand Kasper Kolstrup Møller, som endnu engang kunne se anfører Kevin Fisker i målet spille så overbevisende, at der ikke blev brug for udskiftninger på målmandsposten.

Stærkt midterforsvar

Nørre Djurs HK stillede op uden sidste uges topscorer Daniel Minke på højre fløj, som har fået en forstrækning. Det gav spilletid til unge Nikolaj Moll Larsen på højre fløj, og han viste sig godt frem med seks scoringer. Rasmus Secher er stadig ikke med på 2. divisionsholdet efter sin skade, men er på vej og er begyndt at spille kamp for 3. divisionsholdet. Også Simon Østergaard er på vej tilbage og får spilletid på andetholdet. Til gengæld er Mathias Nymark Rasmussen med igen og fik 18 minutters spilletid i 2. halvleg.

Cheftræner Jan Mathiesen udtog igen tre stregspillere, og der blev brug for både Rasmus Dalsgård Lund, Mikkel Milling og Jacob Pedersen. Rasmus Dalsgård Lund og Jacob Pedersen overtog i løbet af 1. halvleg ansvaret for midterforsvaret og lukkede helt ned for Hammel GF.

“Vi fik en perfekt start og kom foran med 3-0, men så fik Hammel GF momentum og løb op og scorede, når vi brændte. De var med til 4-4, men derefter trak vi fra til 8-4 og kunne gå til pausen foran med 14-8,” fortæller Jan Mathiesen.

“Vi fik lagt den rigtige højde i vores forsvarsspil over for Hammel GF’s dygtige skytter. Det tvang dem til at skyde langt ude fra, og det betød, at vores målmand Kevin Fisker kunne læse deres skud. Samtidig var vi i bedre fysisk form og kunne derfor holde Hammel GF’s spillere i mand til mand duellerne.”

Fire mål af Mikkel Milling

I starten af 2. halvleg fik krumtappen i Hammel GF’s forsvar, den store stregspiller Mark Frederiksen, sin tredie udvisning og var dermed ude i resten af kampen. Det gav Nørre Djurs HK endnu mere frit spil og gæsterne var efter 12 minutter i 2. halvleg foran med 22-10.

“Det gav os mulighed for en del rokader og at få alle i truppen i spil. Selvom det hav lidt udsving vandt vi dog kampen med 11 mål,” siger en tilfreds cheftræner Jan Mathiesen. Hammel GF forsøgte sig i 2. halvleg med et offensivt 5-1 forsvar, men hjemmeholdet blev presset på alle parametre. Mikkel Milling kom ind i de sidste 25 minutter og gjorde det godt på stregen og scorede fire mål.

Med sejre over Aars HK og Hammel GF på udebane har Nørre Djurs HK fået en fornuftig start på sæsonen, selvom det blev til et nederlag på 29-27 på hjemmebane til et stærkt hold fra Mors-Thy Håndbold sidste lørdag.

Næste modstander er Aalestrup IF, som kommer på besøg i “Hulen” i Glesborg lørdag 17. oktober kl. 14.10.

“Aalestrup IF har vundet to kampe og kun tabt til topholdet Stoholm/Viborg Håndbold, som ser stærke ud. Holdet har en dygtig spillende træner og et meget solidt forsvar. Det bliver igen en hård kamp, men der er ingen nemme kampe i denne række,” slutter Jan Mathiesen.

Kampfakta

2. Division herrer, Pulje 1

Hammel GF - Nørre Djurs HK 15 - 26 (8 - 14)

Søndag 4. oktober kl. 14.00 i Hammel Idrætscenter Arena

Målscorere

  • Nikolaj Moll Larsen, 6 mål
  • Mathias Juel Kristensen, 6 mål
  • Henrik Storm Pederen, 5 (2 )mål
  • Mikkel Milling, 4 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 4 mål
  • Mike Paulsen, 1 mål

Publiceret 06 October 2020 15:33