Den offensive midtbanespiller Janus Tranæs Didriksen sikrede FC Djursland sæsonens første sejr på et mål til 3-2 dybt ind i overtiden i kampen mod Herning Fremad. Arkivfoto: Martin Schultz

Den offensive midtbanespiller Janus Tranæs Didriksen sikrede FC Djursland sæsonens første sejr på et mål til 3-2 dybt ind i overtiden i kampen mod Herning Fremad. Arkivfoto: Martin Schultz

Danmarksserien: Første FC Djursland sejr på mål i overtiden

FC Djursland vandt bundopgøret over Herning Fremad, da Janus Tranæs Didriksen scorede til 3-2 dybt inde i overtiden

Af
Martin Schultz

Endelig kom den første sejr i hus til FC Djursland. På et lidt tilfældigt mål dybt inde i dommerens tillægstid lykkedes det Janus Tranæs Didriksen at score det afgørende mål, da FC Djursland på udebane besejrede Herning Fremad med 3-2 eftersat have været bagud med 2-1 ved pausen. Efter at et frispark var blevet sendt ind foran hjemmeholdets mål landede en løs boldlidt tilfældigt for fødderne af midtbanespilleren Janus Tranæs Didriksen, som mellem venner og fjender sparkede den i mål til det forløsende mål til 3-2.

“Det var godt med lidt medvind, for det giver tro på det vi præsterer på banen. Vi var oppe mod en god modstander med rækkens topsscorer Thomas Lauritsen i Herning Fremads offensiv. Endelig var det stolpe ind for os, og sejren var en cadeau til vores spillere. De arbejdede rigtig godt for hinanden og vores spil hang godt sammen, selvom der stadigvæk er plads til forbedringer og ting vi skal blive dygtigere til,” siger assistenttræner og sportschef Nicolaj R. Poulsen.

Morten Bruun bragte FC Djursland foran efter kun seks minutters spil, men Herning Fremad kom foran med 2-1 sidst i halvlegen. Unge Nicklas Sloth udlignende til 2-2 kort ind i 2. halvleg, og efter et kvarter fik hjemmeholdet fik udvist en spiller med direkte rødt. FC Djursland blev mere boldbesiddende og trykkede hjemmeholdet, som satsede på omstillinger. I kampens sidste minut lykkedes det FC Djursland at score sejrsmålet til 3-2.

Høffe i midterforsvaret

FC Djursland måtte tage til Herning uden Nicolaj Jarsmer, som stadig har problemer med sin ryg og sin lend. Der var også afbud fra Fabian Korsgaard af private grunde, og så sad anfører Emil Busk Bjerre udenfor med karantæne efter sit røde kort i kampen mod IF Skjold Sæby. Målmand Anders Emil Hjorth var klar igen, så Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen behøvede ikke at passe målet som sidste lørdag, men kunne indtage sin rette plads i midtherforsvaret sammen med Casper Stylsvig Bæksted i Emil Bjerre Busks fravær.

Afbuddene gav plads til flere af de unge spillere og tvillingerne Mikkel og Nicklas Sloth startede inde sammen med U19 spilleren Oliver H. Jakobsen.

Morten Bruun viste skarphed efter bare seks minutters spil, da han scorede til 1-0 lidt ude af balance på Oliver H. Jakobsens forarbejde. Men næsten umiddelbart efter fik Morten Bruun et vrid i lysken i en vending og måtte lade sig udskifte. Ind kom en anden af de unge spillere, Emil Sander, så FC Djursland angreb med en U19 spiller, Oliver H. Jakobsen, og to 1.års seniorer, Emil Sander og Oliver Jensen. To gange Oliver på kanterne med fart i fødderne gav tempo i angrebet.

“Høffe” og Casper Stylsvig Bæksted havde i bagkæden Christian Rytter Fløjborg og Mikkel Sloth som backs, og Sebastian Bendix Væggemose og Janus Tranæs Didriksen spillede på midtbanen sammen med Nicklas Sloth.

Rødt kort til Herning Fremad

De unge spillere viser at de kan være med, og Nicklas Sloth udlignede til 2-2 blot fem minutter ind i 2. Halvleg, da han udenfor feltet flot sparkede bolden forbi tre forsvarsspillere og overraskede Herning Fremads målmand.

Efter et kvarter blev Herning Fremad reduceret til ti mand, da Herning Fremad-spilleren Stefan Bachmann Nielsen i en duel med Christian Rytter Fløjborg var alt for voldsom i situationen og fik direkte rødt kort.

“I vores første sæson efter oprykningen for to år siden tabte vi fem kampe før den første sejr kom i hus. Nu fik vi den første sejr i vores sjette kamp, og alt andet lige er vores målscore bedre i dag. Det giver os tro på tingene, og der er ikke en finger at sætte på spillernes indstilling og træningsindsats,” siger Nicolaj R. Poulsen.

På lørdag kl. 15.00 møder FC Djursland på hjemmebanen HSM Arena i Grenaa Nørresundby FB, som er et etableret Danmarksseriehold, som har tidligere AaB og Jammerbugten-divisionsspillere som Rolf Toft og Victor Rafael på holdet.

Kampfakta

Danmarksserien, pulje 4

Herning Fremad - FC Djursland 2 - 3 (2 - 1)

Lørdag 3. oktober kl. 14.00 på Herning Fremads kunstgræsbane

Målscorere

  • 0 - 1 Morten Bruun (6. min.)
  • 1 - 1 Sune Thesbjerg Olesen (39. min./straf.)
  • 2 - 1 Sebastian Poulsen (43. min.)
  • 2 - 2 Nicklas Sloth (50. min.)
  • 2 - 3 Janus Tranæs Didriksen (94. min.)

Publiceret 06 October 2020 14:43