Arne Gynther skal være manden, der sørger for, at Britt Bager næste valgkamp på Djursland kommer til at køre optimalt

Arne Gynther skal være manden, der sørger for, at Britt Bager næste valgkamp på Djursland kommer til at køre optimalt

Arne Gynther ny kredsformand og strateg for Venstre på Djursland

Det bliver den nu pensionerede tidligere Chef for Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune, Arne Gynther, der skal levere varen, når Britt Bager skal genvælges ved næste folketingsvalg

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK Arne Gynther, snart 71, Ebeltoft, tidligere chef for veje, trafik og ejendomme hos Syddjurs Kommune, er valgt til ny kredsformand for Venstre på Djursland. Han gik på pension hos Syddjurs Kommune 1. juni 2018.

Arne Gynther afløser Mogens Høgh Hørning, Ørsted, der for et stykke tid siden meddelte, at han ikke ønskede at tage en periode mere som kredsformand.

"Mogens har udført et fantastisk stort arbejde i forbindelse med genvalg af vores folketingskandidat Britt Bager - et arbejde, som vi alle - både Norddjurs og Syddjurs, er ham meget taknemmelig for," siger Søren Høg, formand for Venstres lokalforening i Syddjurs.

Fra Erik Eriksen land

Den nye kredsformand har været politisk aktiv i Venstre siden sin studietid.

Han stammer fra landsbyen Espe på Midtfyn, hvor hans far havde en gård. Espe er beliggende 6 km sydvest for Ringe.

Det var i Ringe, at Venstres formand og senere statsminister (1950-1953) Erik Eriksen drev en familiegård i stort set hele sin levetid. Gården eksisterer ikke mere. En ny vejføring tog gården med i faldet.

I 1978 - på 25-årsdagen for den nyeste grundlov, der var Erik Eriksens politiske svendestykke - blev der på Torvet i Ringe rejst en mindestatue af den tidligere statsminister. Den står der endnu, kunne Lokalavisens udsendte forvisse sig om i sommerferien. Han kunne også notere, at at pølsekiosken ved siden af genstand for langt større opmærksomhed. Mange af de, der slentrede historieløst forbi i juli 2020, vidste næppe, hvem Erik Eriksen var.

Arne Gynther har rod i det samme miljø, der var præget af grundtvigianisme og højskolebevægelse. Han blev som den første i familien student i 1969 fra Svendborg Statsgymnasium.

Herefter gik han fluks i gang med videreuddanne sig i Lundtofte og blev civilingeniør februar 1976.

To måneder senere fik han sit første job og var siden i uafbrudt indtil oktober 2018, hvor han valgte at blive 'aktiv' pensionist.

Arne Gynther har været beskæftiget med både privat og offentligt projektering, planlægning og ledelse.

I 1986 som Kommuneingeniør i Ørbæk Kommune, fra 2004 som Teknisk Chef i Ebeltoft Kommune og senere chef i Syddjurs Kommune med forskellige områder under sig.

Han har således i alle årene fra 1986 været tæt på det politiske niveau, som sekretær for udvalgsformand og udvalg og har også deltaget i mange tværkommunale projekter.

Politik i gymnasietiden

Politisk startede hans interesse helt tilbage i gymnasietiden, hvor han blev medlem af Venstre i Lyngby-Tårbæk, og senere i bestyrelsen for Venstre på Nørrebro i København, i Vallensbæk Kommune og i Ringe Kommune.

I forbindelse med ansættelse i Ørbæk Kommune, som sekretær for politikere, valgte han at stoppe som politisk aktiv for at undgå loyalitetsproblemer.

Efter at være stoppet i sit kommunale job, meldte han sig atter på 'banen' og blev i år indvalgt i bestyrelsen i Venstre Syddjurs.

I hans studietid arbejdede han for Venstres Landsorganisation i Søllerød og på Christiansborg for organisationssekretær Tue Jørgensen - både med fysisk, administrativt og organisatorisk arbejde.

Det er således ikke en mand, der pludselig er blevet aktiv i Venstre, men en ny kredsformand med rødderne i orden.

Bager har termin

Britt Bager, 44, som med over 10.000 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds ved Folketingsvalget 5. juni fornyede sit mandat på overbevisende vis, har tidligere proklameret i Lokalavisen, at ti år på Christiansborg er det maksimale for hende. Hun vil også nå at få et job i det private erhvervsliv.

Britt Bager har termin 13. oktober, hvor hun skal føde sit barn nummer to. Hun forventer dog ikke at gå på barsel før til januar, siger hun til Lokalavisen.

Hvis Mette Frederiksens regering sidder folketingsperioden ud, begynder uret at tikke alvorligt for Britt Bager, der så vil have haft en stol på Christiansborg i næsten otte år.

Fratrukket en kommende barselsperiode, kan ambitionen om ti år overholdes, hvis hun genvælges næste gang.

Publiceret 06 October 2020 15:00