Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nu starter grusom pædofili-sag:

Mor anklaget for at deltage i voldtægter af sin datter

47-årig kvinde fra Ebeltoft deltog ifølge politiet i mindst 18 voldtægter af sin datter og filmede dem. Den aarhusianske voldtægtsmand begik selvmord i arresten

Af
Danni Paulsen

En gruopvækkende retssag starter fredag i Retten i Aarhus, hvor en 47-årig kvinde sidder anklaget for at have assisteret og filmet adskillige overgreb og voldtægter af sin datter.

Ifølge anklageskriftet, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i, blev voldtægterne begået i hjemmet i Ebeltoft.

Datteren er i dag 11 år gammel, og ifølge anklagemyndigheden skete det i 2016 og 2017.

I alt 18 voldtægter er den 47-årige mor anklaget for, og det skete i forening med en aarhusiansk mand, som blev anholdt i august 2019. Ifølge Lokalavisen Aarhus' oplysninger skete anholdelsen, efter en bekendt til pigen anede uråd og slog alarm til politiet. Da politiet angiveligt ydermere fik udleveret bevismateriale fundet af mandens daværende kæreste, kunne man skride til anholdelse.

Aarhusianer begik selvmord

Manden, der var 59 år gammel og bosiddende i det centrale Aarhus, blev varetægtsfængslet og senere overført til arresten i Hobro, hvor han begik selvmord ved at hænge sig selv i sin celle. Forinden var pigens mor blevet anholdt og varetægtsfængslet, og senere blev en nu 50-årig kvinde fra Hjørring i Nordjylland anholdt i samme sag.

Ifølge anklageskriftet har moren assisteret under voldtægterne og forsøgt at presse den ofte protesterende datter til ikke at gøre modstand.

Anklagemyndigheden har udførligt beskrevet voldtægterne i anklageskriftet. Af hensyn til offeret beskriver Lokalavisen Aarhus ikke nogen af detaljerne.

Det kan anklagemyndigheden, fordi den er i besiddelse af videomateriale fra voldtægterne, som hver gang blev filmet af moren. Hun er derfor også sigtet for en række af tilfælde af besiddelse og udbredelse af børneporno.

Nordjysk mor dømt

Tidligere i år blev den nordjyske mor dømt for - ligesom Ebeltoft-moren - i forening med den aarhusianske mand i 2016 eller 2017 at voldtage sin egen datter, som i dag er 15 år. Det skete en enkelt gang, hvor de sammen bedøvede datteren og misbrugte hende, men moren begik senere flere overgreb mod datteren og filmede det.

Hun blev i byretten idømt et år og otte måneders fængsel, men Landsretten skærpede senere dommen til to år.

Sagen mod moren fra Ebeltoft er berammet til fire dage, og der forventes at falde dom i slutningen af oktober.

Lokalavisen Aarhus følger sagen.

Publiceret 02 October 2020 09:15