Lars Norman Thomsen, lokalredaktør

Lars Norman Thomsen, lokalredaktør

Kommentar: En durkdreven Kirstine Bille

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

KOMMENTAR "Tak skæbne for et nachspiel efter budgetforhandlingerne.

Michael Mikkelsens afgang fra Dansk Folkeparti nåede den landsdækkende tabloidpresse og blev set som et symbol på den generelle krise i partiet og Kristian Thulesen Dahls store problemer med at samle vælgermæssig opbakning.

Mikkelsens afgang har intet med landspolitik at gøre. Den var ventet, hvis man har fulgt med på de indre linjer i Syddjurs Byråd i denne periode. Spørgsmålet bliver nu om lokalformand Ebba Grethe Møgelvang og den nye gruppeformand Laila Sortland har opbakning i lokalafdelingen i Syddjurs til at afsætte Michael Mikkelsen fra gruppeformandsposten.

Det bliver vi klogere på efter næste bestyrelsesmøde i DF Syddjurs, og på de reaktioner, der kommer fra medlems-baglandet. Viser det sig, at støtten til Michael Mikkelsen er stor, kan det meget vel tænke sig, at han får comeback hos DF inden så længe?

Men generelt haster det for ham at finde en ny politisk platform. Mange bejlere har allerede været i Ryomgård for at synge ved hans dør. Michael Mikkelsen har et skud i bøssen, og han skal tænke sig godt om. Det går ikke kun at tænke i et muligt genvalg ved Kommunalvalget i november 2021.

Det handler også om, at vælgerne, der ikke er dumme, skal kunne goutere et indhop i et nyt parti. DF-rokaden betød, at den positionskamp, som vi også har været vidne til under budgetforhandlingerne, er blevet trængt noget i baggrunden.

En sejr for venstrefløjen, at de borgerlige blev vist vintervejen under forhandlingerne? Sådan ser det ud på overfladen, men reelt er der flere historier i det skete. En, der har hygget sig gevaldigt, er tidligere Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF).

Hun har brugt forhandlingerne til gøde jordbunden for det, der måske bliver hendes sidste chance for endnu en tur i borgmesterstolen.

Nu er Kirstine Bille en pragmatisk politiker, for hvem politisk substans og indhold betyder mere end det taktiske spil, men hendes evner for det sidste er nu også gode.

Hun har brugt forhandlingerne til at genskabe forholdet til Enhedslistens Jesper Yde Knudsen og plædere stærkt for velfærd som et modstykke til en skattelettelse.

Kirstine Bille har det også særdeles fint med at blive distanceret fra Venstres Claus Wistoft for en stund. Vel vidende, at det uden tvivl bliver mellem de to, at kampen om borgmesterposten i 2021 kommer til at stå.

To modsætninger?

Overhovedet ikke.

Komplementære størrelser, når alt kommer til alt."

Publiceret 02 October 2020 12:42