Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Undrede du dig?

Derfor lyste Maltfabrikken i Ebeltoft rødt

Maltfabrikken i Ebeltoft deltog i landsdækkende aktion for at vise, at eventbranchen bløder på grund af corona-epidemien

Flere kulturelle bygninger i Danmark var onsdag aften opslugt af et rødt lys, herunder Maltfabrikken i Ebeltoft, og det var der en helt særlig årsag til. Det var nemlig en koordineret aktion for vise, at eventbranchen bløder på grund af de mange restriktioner, der er kommer på grund af den verserende corona-epidemi.

Mellem klokken 22 og 01 blev bygningernes normale farver udskiftet med et rødt lys, og det skete over hele landet.

Bag aktionen stod ifølge Jyllands-Posten den nyopståede sammenslutning af aktører i livebranchen 'We Are Events Danmark', og målet var at sende et signal til politikerne.

"Vi vil sende et signal om, at branchen bløder. Det er ikke nok, at politikerne har lavet en eventpulje, hvor man støtter de store events og kunstnerne, for økosystemet indenfor den her verden er enorm. Når der står én kunstner på scenen, er der 100 mennesker bagved den. Vores klare budskab er, at hvis den her branche skal overleve, så er vi nødt til at lave en model, hvor hjælpepakkerne, der er nu, for udvalgte virksomheder bliver forlænget," forklarer Jakob Brandt, vicedirektør i SMV Danmark, til Jyllands-Posten.

jwh

Publiceret 01 October 2020 11:29