Niels Erik Iversen har lært at leve med Parkinsons Sygdom. Den medicinske behandling virker, og han får fortsat trænet og holdt sig i form. Foto: Lars Norman Thomsen

Niels Erik Iversen har lært at leve med Parkinsons Sygdom. Den medicinske behandling virker, og han får fortsat trænet og holdt sig i form. Foto: Lars Norman Thomsen

Niels Erik Iversen lever fint med Parkinson ...

Det socialdemokratiske medlem af Regionsrådet fik diag-nosen før sommerferien 2019

Af
Lars Norman Thomsen

REGIONSRÅDET Regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen (S), 64, gik før sommerferien 2019 til sin egen læge, fordi han havde problemer med sin ene arm og skulderparti, som han følte 'hang lidt', når han skulle arbejde ved den bærbare.

"Der gik ikke lang tid, før min læge kunne fortælle mig, at jeg havde fået Parkinsons sygdom," siger Niels Erik Iversen.

Det var af indlysende årsager et chok for den meget aktive mand, der altid har været i god form med ugentlige løbeture og gymnastik på programmet. Næsten ti maratonløb er det også blevet til.

"Jeg var selvfølgelig langt nede nogle dage, men gode snakke med min familie hjalp på humøret, og jeg havde det jo fint og har det fortsat glimrende," siger den mangeårige politiker, der har en politisk karriere, der går tilbage til Grenaa Byråd, videre til Norddjurs Kommunalbestyrelse og nu Regionsrådet, hvor han er i gang med sin anden periode efter at have fået særdeles flotte personlige stemmetal ved valgene i 2013 og 2017.

Neurologisk sygdom

Parkinsons sygdom er en af de almindeligste neurologiske sygdomme. 7.300 mennesker i Danmark har Parkinson (www.parkinson.dk), men mange flere er som pårørende påvirkede af sygdommen. Gennemsnitsalderen ved diagnosestillelse er 61 år, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned i slutningen af 20’erne.

"Bortset fra problemerne med min ene arm, der ikke er så mobil, som jeg kunne ønske mig, mærker jeg ikke meget til sygdommen i hverdagen," siger Niels Erik Iversen, der efter at have fået diagnosen med det samme kom i medicinsk behandling.

"Jeg har det udmærket i dag, er i god form og passer mine politiske gøremål. Jeg slutter i Regionsrådet med udgangen af 2021 efter eget ønske. Når jeg slutter i Regionsrådet, kan jeg se tilbage på 24 aktive år i politik. Første to perioder i byrådet i Grenaa, så to perioder i Norddjurs Kommunalbestyrelse og slutteligt to perioder i Regionsrådet. Jeg er blevet genvalgt hver gang, og det er jeg naturligvis meget taknemmelig og stolt over."

Slut nu

Niels Erik Iversen meldte ud tidligere på året, at han ikke genopstiller ved næste valg. Udmeldingen i god tid, siger noget om den fairness, der altid har kendetegnet hans politiske virke.

"Jeg har kigget på min fødselsdato og er kommet til den erkendelse, at jeg har taget min tørn. Nu håber jeg, at vælgerne vil give min gode partifælle Else Søjmark mulighed for at tage over efter mig i Regionsrådet."

Niels Erik Iversen er født og opvokset i landsbyen Alslev ved Hjordkær nær stationsbyen Rødekro i Sønderjylland.

Han flyttede til Grenaa i 1977, da en administrativ stilling som faglig sekretær ved HK Grenaa bød sig. Socialdemokrat med partibog blev han i 1976, ikke mindst inspireret af afdøde Anker Jørgensen, og siden da har Socialdemokratiet været en en stor del af hans liv og netværk.

Publiceret 03 September 2020 09:00