Jakob Degn Larsen (th), her sammen med Jacob Møller Laursen (tv) og Martin Holm Hansen, scorede det enlige mål, da Kolind-Perstrup IF slog Dronningborg B i sæsonpremieren på Kolind Park. Arkivfoto: Martin Schultz

Jakob Degn Larsen (th), her sammen med Jacob Møller Laursen (tv) og Martin Holm Hansen, scorede det enlige mål, da Kolind-Perstrup IF slog Dronningborg B i sæsonpremieren på Kolind Park. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Tidligt mål var nok til KPI-sejr i premieren

Jakob Degn Larsen blev matchvinder i Kolind-Perstrup IF’s 1-0 sejr over Dronningborg B i Serie 1

Af
Martin Schultz

På et mål efter kun 4 minutters spil på Kolind Park fik Kolind-Perstrup IF den bedst tænkelige start på efterårsturneringen i Serie 1. Jakob Degn Larsen scorede målet, som opstod tilfældigt, da gæsterne fra Dronningborg B ikke fik clearet en bold ordentligt. Bolden blev spillet op på Jakob Degn Larsen, som erobrede den og kom fri med gæsternes målmand og kunne lægge bolden i målet til kampens eneste scoring.

“Dronningborg B er nedrykker fra Jyllandsserien, så vi var spændte på at se, hvor vi stod henne i forhold til vores modstander. Dronningborg B er et godt hold, som spiller med god fart,” siger KPI-træner Dennis Holdgaard.

“Det var dejligt at komme foran så tidligt i kampen, for det gav os tro på at vi kunne matche dem. Vi fortsatte med at gå efter mål nr. to, og jeg talte, at vi over hele kampen havde fem store chancer alene med deres målmand. Vi burde have lukket kampen, for vi spillede os igennem flere gange, men afsluttede skidt. Vi burde have ført med 3-0 ved halvleg,” mener Dennis Holdgaard.

En god blanding

Kolind-Perstrup IF er i sommerpausen blevet forstærket med offensivspilleren Benjamin Lahn Sørensen, som er vendt tilbage til Kolind efter et ophold i FC Djursland med flere optrædender i Danmarksserien.

Til premieren måtte træner Dennis Holdgaard dog se bort fra de ferieramte Rasmus Meyland og Rasmus Møller, ligesom unge Andreas Hald Thomsen var forhindret. Desuden blev en skadet Magnus Bisgaard Hansen ikke klar til opgøret mod Dronningborg og blev afløst af rutinerede Claus Koch.

“Vi har en bred trup og et stærkt mandskab. Vi har en god blanding af unge og ældre spillere. Rutinen fornægter sig ikke, og det blander vi med ungdommens mod,” siger Dennis Holdgaard.

Ud over Claus Koch var der også blevet plads til Kasper Høegh Therkildsen i truppen, så årgangs-rutinen var godt repræsenteret i premierekampen.

Ung back griber chancen

“Dronningborg B havde deres muligheder, men havde ikke meget at byde på i 1. halvleg, og vi kunne have ført med 3-0 ved pausen. Begge hold havde det sindssygt varmt, men vi kæmpede videre i 2. halvleg. Gæsterne pressede på til sidst og lagde en masse bolde frem mod vores mål, men vi spillede godt i forsvaret, og vores målmand André Tonnesen spillede en rigtig god kamp. Alle spillere på holdet skal have ros. De bed tænderne sammen i varmen og blev på banen og sled og slæbte, så vores 1-0 føring holdt hele vejen hjem,” siger Dennis Holdgaard.

“Vi burde have lukket kampen med endnu et mål, og vi var tættere på 2-0 end Dronningborg B var på at udligne.”

Den unge back Tobias Thøgersen blev valgt til kampens spiller på KPI’s hold.

“Tobias har virkelig grebet chancen. Han har gjort det godt i træningskampene, og mod Dronningborg B spillede han hele kampen,” slutter Dennis Holdgaard.

Lørdag skal Kolind-Perstrup IF en tur til Fårvang, som tabte sin første kamp med 2-1 til Vivild IF, inden der i næste uge igen venter en midtugekamp ude mod netop Vivild IF i sæsonens første lokalopgør i Serie 1.

Kampfakta

Serie 1, pulje 7

Kolind-Perstrup IF - Dronningborg B 1 - 0 (1 - 0)

Lørdag 8 . august kl. 16.00 på Kolind Park

Målscorer:

1 - 0 Jakob Degn Larsen (4. min.)

Publiceret 12 August 2020 16:00