Jørgen Andersen stopper som direktør hos Syddjurs Kommune ved årsskiftet efter en lang karriere på chefplan, der begyndte i Rosenholm Kommune i 1994. Foto: Syddjurs Kommune

Jørgen Andersen stopper som direktør hos Syddjurs Kommune ved årsskiftet efter en lang karriere på chefplan, der begyndte i Rosenholm Kommune i 1994. Foto: Syddjurs Kommune

Syddjurs: Direktør stopper af egen fri vilje

Direktør Jørgen Andersen, der har været med siden Syddjurs Kommunes start i 2006, har besluttet, at det er slut ved årsskiftet

Af
Lars Norman Thomsen

Endnu en direktør fratræder sin stilling hos Syddjurs Kommune, men denne gang er det ikke byrådet, som giver en silkesnor.

Direktør Jørgen Andersen stopper ved det kommende årsskifte.

Han har været direktør i den tidligere Rosenholm Kommune siden 2004 og efterfølgende i Syddjurs Kommune siden kommunens opstart i 2007, men har nu valgt at fratræde sin stilling pr. 1. januar 2021. Jørgen Andersen har ønsket at få mere tid til familie, interesser og frivilligt arbejde i den sidste del af sit arbejdsliv, fortæller Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Jørgen Andersen blev uddannet som sygeplejerske i 1981 og arbejdede på plejehjem, sygehuse og i hjemmeplejen i Aarhus indtil 1986. Derefter var han udrejst som projektleder til spedalskhedsarbejde i Bangladesh fra 1986 til 1992.

I 1994 blev han ansat som sundhedschef i Rosenholm Kommune i 1994, som ældre og sundhedschef fra 1999 og som konstitueret direktør for velfærdsområderne i Rosenholm Kommune fra 2004 frem til kommunesammenlægningen i 2007.

I Syddjurs Kommune har Jørgen Andersen som direktør haft ansvaret for en række forskellige afdelinger inden for de store velfærdsområder. Fra 2007 var han direktør med referenceansvar for sundhed, ældre, social og arbejdsmarked. Fra 2013 også med reference til skole og dagtilbud og familieområdet. Og fra 2017 har han haft referenceansvar for sundhed, ældre, social, familieområdet, samt skoler og dagtilbud.

Jørgen Andersens beslutning kommer ikke som lyn fra en klar himmel. Den har været kendt i et stykke tid i en mindre kreds, men bliver nu meldt ud til offentligheden.

Fra seks til tre

Da Syddjurs Kommune startede ud 1. januar 2007 bestod den øverste ledelse af seks direktører:

  • Kommunaldirektør Nich Bendtsen
  • Økonomidirektør Steen Thisted
  • Direktør for Ældre, Sundhed og Socialområdet: Jørgen Andersen
  • Direktør for Plan, Udvikling og Kulturområdet: Poul Møller (også stedfortræder for kommunaldirektøren)
  • Direktør for Familie- og Institutionsområdet: Søren Valbak
  • Direktør for Natur, Teknik og Miljøområdet: Preben Juul Sørensen

Dengang var direktionen organiseret i 5 direktørområder, stort set svarende til de 5 politiske udvalg, der udgjorde den politiske base under byrådet.

Da Preben Juul Sørensen og Steen Thisted, der begge kom fra Rosenholm Kommune, forlod deres poster for at gå på pension, besluttede byrådet at gå fra 6 til 5 i direktionen og siden fra 5 til 4.

Anno 2013/2014 blev direktionen skåret ned til en trojka, da Søren Valbak takkede af.

Publiceret 11 August 2020 21:00