Leif Lahn Jensen. Foto: Steen Brogaard

Leif Lahn Jensen. Foto: Steen Brogaard

Debat: Britt, jeg har sovet med arbejdstøjet på - siden jeg var 17

Leif Lahn Jensen (S), MF - opstillet i Djurskredsen, valgt i Østjyllands Storkreds:

"Jeg er fuldstændig enig med min kollega, Britt Bager om - hvor vigtig Fregatten Jylland er for den danske kulturarv, for Djursland og ikke mindst Ebeltoft. Jeg har elsket at besøge den, da jeg var lille, jeg har haft mine børn med og nyder synet af den hver gang, jeg suser forbi i Ebeltoft.

Min efterhånden store viden om Fregatten skyldes jo nok også, at jeg i de 12 år, jeg har siddet i Folketinget, har haft et utal af møder med diverse formænd og direktører for Fregatten, og ad flere omgange har bidraget med det jeg nu har kunnet.

Debat: Så er det nu, du skal hjælpe Fregatten Jylland, Leif Lahn

Og ja, det er nu vi skal rykke, da den bevilling der blev givet til dem, meget gerne skal foresætte. Det er nødvendigt for at sikre Fregattens mulighed for at udvikle sig og forsat være et af de store trækplastre på Djursland.

Derfor er jeg også i løbende kontakt med Fregatten og er i kontakt med min kulturordfører og minister. Men jeg ved også, med min efterhånden flere års erfaring, at man kan ikke rykke meget, alene i politik. Og derfor er jeg glad for, at Britt Bager er på banen, og jeg vil sammen med hende og andre relevante politikere gøre mit for at sikre en forsat bevilling.

Men jeg vil dog lige sige, at det er jo ikke fordi jeg og denne regering ikke har arbejdet for Syddjurs. Vi har jo skåret den generelle besparelse væk på kulturen, som Venstre regeringen holdt fast i, og som i 2023 svarer til næsten 200 mio. kr. og som man jo nok også har kunnet mærke i Syddjurs?

Så har regeringen sikret flere penge til Syddjurs, så byrådet har mulighed for at sikre en bedre velfærd til borgerne. Det tror jeg både politikerne i Syddjurs og borgerne vil kunne mærke og sætter pris på.

Så jeg tager gerne handsken op, og vil som altid gøre et arbejde for at sikre udvikling til Syddjurs, sikre flere muligheder til Fregatten Jylland, og dette vil jeg altid gøre sammen med min gode kollega fra Venstre - valgt på Djursland."

Publiceret 09 August 2020 09:00