Venstres lokalformand Søren Høg ser lyst på fremtiden for Venstre - også selvom Claus Wistoft ender med at fortælle, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2021. Arkivfoto

Venstres lokalformand Søren Høg ser lyst på fremtiden for Venstre - også selvom Claus Wistoft ender med at fortælle, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2021. Arkivfoto

Lokalpolitik:

Venstre står og falder ikke med et ja fra Claus Wistoft

Venstres lokalformand Søren Høg håber, at den tidligere Syddjurs borgmester fortsætter som partiets borgmesterkandidat, men uanset svaret fra Wistoft er formanden yderst fortrøstningsfuld

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Venstres lokalformand i Syddjurs, Søren Høg, Ebeltoft, taler jævnligt med Claus Wistoft, men uden at det har givet ham vished for, om det bliver et ja eller nej til genopstille ved kommunalvalget i november 2021 fra den tidligere Syddjurs borgmester.

"Jeg håber, Claus er parat til at fortsætte som Venstres borgmesterkandidat, men jeg har ikke nogen indikation fra ham overhovedet, om han siger ja eller nej," siger Søren Høg.

"Jeg respekterer, at han er i nogle seriøse overvejelser med sig selv og sine nærmeste om fremtiden, og derfor har vi en aftale om, at han melder ud i august."

Claus Wistoft udtalte forleden til Lokalavisen, at der ville gå en 14 dages tid, før han sagde noget om sin politiske fremtid.

Stærk gruppe

Uanset om Claus Wistoft er med på holdet eller ikke, vil det ikke få lokalformanden til at ligge søvnløs om natten.

"Vi har en særdeles stærk og hårdtarbejdende byrådsgruppe med masser af potentiale. Det har jeg ved selvsyn kunnet konstatere på gruppemøderne, hvor der er en levende debat," siger Søren Høg.

"Mig bekendt har ingen af de øvrige i gruppen givet udtryk for, at de ikke genopstiller, så der er dygtige folk her, som efter min opfattelse vil kunne tage over, hvis Claus Wistoft siger nej."

"Det kan jo også være, at der lige pludselig dukker et navn op uden for gruppen, som vil være oplagt. Vi skal nok ikke på forhånd udelukke nogen."

- Men realistisk bedømt, så bliver du ikke borgmester i Syddjurs uden skyggen af byrådserfaring?

"Nej, det har du nok ret i. Det vil være svært uden."

Søren Høg vil ikke sætte navn på, hvem han ser som den mest oplagte borgmesterkandidat i gruppen.

"Det vil jeg ikke af indlysende årsager, også fordi det er Venstres medlemmer, der suverænt vælger vores borgmesterkandidat."

Venstre holder opstillingsmøde i april 2021, og hvis Claus Wistoft genopstiller, har han så stærkt et navn i Venstre-kredse, at han vil få stående klapsalver ved opstillingsmødet, og så er den pot ude. Herefter kan medlemmerne sætte resten af holdet.

Bliver det et nej fra Wistoft, er situationen en anden.

"Så kan vi ikke vente til april med at få afklaret, hvem der skal være vores borgmesterkandidat," erkender Søren Høg, som dog ikke har en grydeklar plan for, hvad der skal ske.

Borgerligt samarbejde

Trods et flot valg til både Venstre og Wistoft personligt ved valget i 2017, lykkedes det ikke partiet at fastholde nøglen til borgmesterkontoret. Afgørende blev det, at Venstre ikke var i valgforbund med andre partier på den borgerlige fløj.

"Mig bekendt havde de øvrige partier på forhånd fået at vide fra deres hovedorganisationer, at de skulle holde sig fra at indgå valgforbund med Venstre," siger Søren Høg, der understreger, at det kun er, hvad han er blevet oplyst.

"Vi håber denne gang, at de andre borgerlige partier, Dansk Folkeparti, Konservative og Radikale Venstre, indser nødvendigheden af et tættere samarbejde, hvis vi skal have en borgerlig borgmester efter valget. Uanset hvad, så skal der først og fremmest leveres et stykke seriøst arbejde, og det er helt ligegyldigt, om det er Wistoft eller en anden fra Venstre, der bliver vores borgmesterkandidat."

Publiceret 06 August 2020 08:30