Claus Wistoft er klar som Venstres borgmesterkandidat for fjerde valg i træk. Arkivfoto

Claus Wistoft er klar som Venstres borgmesterkandidat for fjerde valg i træk. Arkivfoto

Claus Wistoft parat til four more years

Længere tids spekulationer om den tidligere Syddjurs borgmesters politiske fremtid blev torsdag morgen et afsluttet kapitel

Af
Lars Norman Thomsen

Spændingen er udløst. Claus Wistoft (V) er parat til en ny holmgang i lokalpolitik.

I en kortfattet mail torsdag morgen meddeler den tidligere borgmester, at han efter grundige overvejelser har besluttet at genopstille ved kommunalvalget i 2021.

"Min overvejelse har i høj grad gået på, om jeg som politiker kan bidrage med mere i Syddjurs Kommune, eller om fællesskabet er bedre tjent med at nye kræfter og ideer får mere plads," lyder det i mailen.

"Min konklusion er, at jeg fortsat tror jeg kan bidrage, at jeg har energien og tiden og at jeg, såfremt Venstres medlemmer vil vælge mig som borgmesterkandidat, vil genopstille til valget i november 2021."

Nok at tage fat på

Ikke overraskende afslutter Claus Wistoft sin mail med at lægge afstand til det, der er foregået politisk siden sidste kommunalvalg i 2017, hvor han trods fremgang for Venstre og et flot personligt valg måtte afgive borgmesterposten til Socialdemokratiets Ole Bollesen.

"Der er nok at tage fat på - Syddjurs Kommune har de seneste år oplevet en gigantisk økonomisk nedtur og så megen politisk ballade, at det har skabt både uro og utryghed hos ansatte, borgere og samarbejdspartnere."

Tak for kaffe!

"Det vil jeg gerne medvirke til at rette op på, idet alle parter fortjener bedre, og kommunens potentiale er langt større end det, der pt. udfoldes," lyder Claus Wistofts outro.

Der bliver ikke problemer med at finde opbakning blandt Venstres medlemmer. Den tidligere Syddjurs borgmester har så stærkt et navn i partiet, at hans udmelding torsdag morgen vil blive mødt af stående ovationer næste gang, Venstre kalder til samling.

Publiceret 06 August 2020 09:00