Med Pigeraketten håber DBU at få flere piger til at spille fodbold. Pigeraketten lander i Ryomgård torsdag 6. august kl. 10.00. Foto: DBU

Med Pigeraketten håber DBU at få flere piger til at spille fodbold. Pigeraketten lander i Ryomgård torsdag 6. august kl. 10.00. Foto: DBU

Pigeraketten lander i Ryomgård

Piger mellem 5 og 11 år kan få sig en sjov formiddag og et kik ind i fodboldverdenen torsdag formiddag hos IF Midtdjurs

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD En formiddag fyldt med sjove og spændende aktiviteter venter piger mellem 5 og 11 år, når DBU’s Pigeraketten torsdag 6. august lander hos IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion.

Mellem klokken 10.00 og 12.30 vil DBU’s astronaut sende pigerne ud til en række aktiviteter og oplevelser, som måske kan give dem lyst til at spille fodbold.

“Pigeraketten giver piger et indblik i fodboldens verden. Ved at tage dem en tur ud i rummet og gennem en række sjove fodboldstationer, er målet at inspirere pigerne til at begynde til fodbold,” lyder det i DBU’s oplæg til Pigeraketten. Den henvender sig til alle piger mellem 5 og 11 år, og det er ikke nødvendigt med fodbolderfaring. Det er gratis at deltage, og pigerne skal blot møde op på Ryomgård Stadion torsdag kl. 10.00.

“På Pigeraketten flyver de deltagende piger ud i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter for at finde delene til klubnøglen, der er blevet ødelagt og kastet ud i rummet. Pigerne skal i samarbejde med DBU’s astronaut samle den gyldne klubnøgle, så klubben atter kan blive åbnet til klubtræning,” skriver DBU.

Gratis og uforpligtende

DBU har gennem flere år sendt Pigeraketten rundt i landet for gøre flere piger interesserede i at spille fodbold. Tournéen plejer at foregå inden sommerferien, men i år har corona-nedlukningen skubbet Pigeraketten til august og september. Ryomgård er andet stop på en lang rejse, som først slutter med udgangen af september.

Det er gratis og uforpligtende at deltage, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

IF Midtdjurs har gennem flere år været vært for Pigeraketten, og klubben har en særdeles aktiv pigeafdeling med hold i de allerfleste aldersgrupper. Marienhoffskolens pigehold var i sidste skoleår blandt landets allerbedste skolehold i DBU’s landsdækkende skolefodboldturnering.

Der vil være mange frivillige tilstede til at hjælpe under Pigerakettens landing i Ryomgård, og der er mulighed for forældre til at få mere at vide om pigers muligheder for at spille fodbold i IF Midtdjurs.

Publiceret 05 August 2020 11:15