Nikolaj Juncker fra Lyngby på Djursland på den 3½-årige professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus. Uddannelsen har i år fået ekstraordinært mange ansøgere. Pressefoto

Nikolaj Juncker fra Lyngby på Djursland på den 3½-årige professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus. Uddannelsen har i år fået ekstraordinært mange ansøgere. Pressefoto

Nikolaj er kommet ind på sit drømmestudie: Vil udvikle bæredygtige fødevarer

21-årige Nikolaj Juncker fra Lyngby er en af de studerende, der er optaget på Erhvervs-akademi Aarhus

uddannelse Til august begynder Nikolaj Juncker fra Lyngby på Djursland på den 3½-årige professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus. Uddannelsen har i år fået ekstraordinært mange ansøgere og udbyder flere studiepladser pga. de gode jobmuligheder.

Nikolaj Juncker tjekkede sin e-Boks kl. 00.01 natten til tirsdag 28. juli. Og fik den glædelige besked: Tillykke. Du tilbydes en studieplads.

”Jeg er meget glad,” siger den 21-årige student fra Grenaa Gymnasium, der til dagligt arbejder som kassemedarbejder i Aldi i Ebeltoft.

Til august skal han begynde på en videregående uddannelse. Hans førsteprioritet.

Fysik og kemi i mad

Nikolaj elsker at udfordre sig selv i køkkenet og se mad fra en naturvidenskabelig synsvinkel. Samtidig er han fascineret af, hvordan forskellige ingredienser i den rette kombination kan få en fødevare til at ændre farve, smag og konsistens.

”Jeg har altid stået for aftensmaden derhjemme og elsker at se alle mulige kokke- og madlavningsprogrammer i tv. I skolen er fysik, kemi og matematik et af mine yndlingsfag,” fortæller Nikolaj i en pressemeddelelse.

Erhvervsakademi Aarhus råder over laboratorier, køkkener og moderne produktionsanlæg, hvor Nikolaj glæder sig til at slå sig løs og blive klogere.

Nikolaj Juncker er optaget af, hvordan man kan udvikle fødevarer uden at skade miljøet.

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med bæredygtige fødevarer, og finde løsninger på, hvordan man brødføder en stigende befolkningsgruppe på en miljørigtig måde,” siger han.

Klar til et job på to år

Muligheden for at komme i praktik i en virksomhed som led i sin uddannelse og mikset mellem de teoretiske og praktiske fag gør Nikolaj tryg ved, at han har valgt den rigtige uddannelse.

"Både i forhold til uddannelsens indhold og undervisningsform med mindre holdstørrelser, klasseundervisning og mere 'hands on' i stedet for ren teori, tror jeg, at denne uddannelse er lige mig," der netop er flyttet hjemmefra til en studielejlighed i udkanten af Aarhus.

”Jeg glæder mig til at få nye venner og ser meget frem til at starte på uddannelsen,” siger han.

Ekstra studiepladser

Pga. coronakrisen har et enigt Folketing givet uddannelsesinstitutioner lov til at udbyde ekstra mange studiepladser på jobsikre uddannelser.

Fødevarebranchen oplever et stigende behov for medarbejdere med øje for innovation og effektiv produktion, som kan analysere og arbejde med den samlede fødevareproces fra råvarer til færdigt produkt.

Derfor udbyder Erhvervsakademi Aarhus i år flere studiepladser på lige netop den uddannelse, som Nikolaj Juncker er blevet optaget på. Udover Nikolaj Juncker tilbydes 2.678 andre unge en studieplads på Erhvervsakademi Aarhus i Viby til august.

gs

Publiceret 05 August 2020 10:00