Strandene ved Femmøller er meget badevenlige, men livredderne fra TrygFonden opfordrer stadig til at vise stor agtpågivenhed, når man hopper i vandet. Arkivfoto

Strandene ved Femmøller er meget badevenlige, men livredderne fra TrygFonden opfordrer stadig til at vise stor agtpågivenhed, når man hopper i vandet. Arkivfoto

Badevejret er på vej, men der er fortsat risiko for revlehuller

Af
Simon Carlson

Djursland I sidste uge advarede livredderne mod revlehuller og badning ved høfder, moler og bølgebrydere langs de danske kyster. Alligevel har der været flere hændelser rundt omkring i landet bl.a. på Tversted Strand, hvor en ældre mand i fredags blev fanget i et revlehul og måtte reddes i land af livredderne. Så det er bestemt stadig en advarsel, der er gældende, fortæller René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

"Der er fortsat risiko for revlehuller, og vi opfordrer derfor til, at man er særligt opmærksom på de lokale forhold. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er revlehuller på stranden, eller hvordan du skal tackle et revlehul, så kan du altid gå hen til livredderne og spørge dem til råds og når du bader mellem livredderflagene, så bader du i et område, hvor livredderne har sikret sig, at badeforholdene er forsvarlige, siger René Højer.

Ved badning på en strand uden livreddere bør man være særligt opmærksom på at følge de fem baderåd.

Sejlivede bademyter

Livredderne møder hver dag på strandene en række myter, som de gerne vil have aflivet. Særligt én myte kan være livsfarlig, understreger Lasse Serup Jensby, driftschef i TrygFonden Kystlivredning.

"På strandene møder vi ofte forældre, der fortæller deres børn, at de trygt kan gå i vandet til navlen. Men det kan være et livsfarligt råd, hvis forholdene ikke er til det. Små børn kan nemt blive væltet omkuld af bølger, hvis de står i vand til navlen, og ved stærk strøm kan både børn og voksne komme i alvorlige problemer, hvis de går ud til navlen. Vi opfordrer derfor altid til, at man lærer at svømme, bader efter forholdene og aldrig går i vandet alene. Det er heller ikke nok for forældrene at holde øje med børnene fra stranden. De skal gå med børnene i vandet. Det er både det sikreste og det hyggeligste," siger Lasse Serup Jensby.

Fakta

De 5 baderåd

Lær at svømme

Gå aldrig alene i vandet

Læs vinden og vandet

Lær stranden at kende

Slip ikke børnene af syne

Publiceret 04 August 2020 10:56