Steen Thomsen. Arkivfoto

Steen Thomsen. Arkivfoto

Debat: Regionen centraliserer nu genoptræning af hjerneskadede

Af Steen Thomsen, Regionsrådsmedlem (DF):

DEBAT "Nu har Region Midtjylland desværre centraliseret genoptræning af patienter, der har brug for at være indlagt til genoptræning efter operation for blodprop i hjernen. Det er netop effektueret.

Og netop disse patienter har ellers brug for nærhed, da de kun tåler kortvarige men hyppige besøg fra pårørende.

Og genoptræningen bliver endda langt dyrere ved at blive centraliseret frem for at ligge lokalt.

Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne foreslog da også, at hjemhospitalerne skulle beholde denne viden, så flest muligt kan være indlagt til genoptræning tæt på pårørende. Hvad der ikke er svært, skal være nært. Og høringssvar advarede da også om, at nærhedsprincippet kunne bringes i fare ved centraliseringen.

Men selvom Socialdemokratiet i deres sundhedsudspil op til valget bedyrede, at de ville prioritere nærhed, valgte de alligevel, sammen med et flertal i regionsrådet, at gennemføre centraliseringen af neuro-genoptræningssenge. V, DF og Kristendemokraterne stemte imod centraliseringen.

Det er OK at komplicerede operationer foretages centralt. Men stop nu med hele tiden at centralisere alle mulig opgaver som eksempelvis den aktuelle sag, hvor et flertal i regionsrådet desværre centraliserer genoptræning af patienter efter operation for blodprop i hjernen."

Publiceret 03 August 2020 09:30