'Familien på Trykken': Jeanette og Hans Hennings, ejere. I baggrunden sønnen Oliver og svigerdatter Michelle. Foto: Anette Bonde.

'Familien på Trykken': Jeanette og Hans Hennings, ejere. I baggrunden sønnen Oliver og svigerdatter Michelle. Foto: Anette Bonde.

Familien på Trykken:

"Småt er også godt"

Hans og Jeanette Hennings kan til næste år fejre 10 års jubilæum med HB Digitaltryk

Af
Anette Bonde

erhverv "Velkommen til Familien på Trykken," lyder det med et stort smil fra Jeanette Hennings, da hun byder indenfor i HB Digitaltryk på Tingvej 36 i Hornslet. Her har hun og hendes mand bogtrykker Hans Hennings etableret en moderne trykkerivirksomhed, og familiens børn og svigerbørn har undervejs givet et nap i kortere eller længere tid. På den måde har de tjent penge efter skoletid, under studier eller under sabbatår..

"Det er win-win, og det er dejligt at kunne hjælpe vores børn. Det giver tætte familiebånd," siger Jeanette Hennings, direktør i HB Digitaltryk.

I landbrugstermer kalder Hans Hennings virksomheden for et husmandssted.

"Men småt er osse godt. I vores branche bliver man ikke rigtig rig, men som husmanden, lever vi det liv, vi gerne vil."

10 års jubilæum næste år

Da Jeanette og Hans Hennings i 2011 satsede og etablerede virksomheden var det med meget få midler: kundekartoteket og ordrebogen fra Hornslet Bogtrykkeri, en gammel computer, familiens varevogn, brugt trykkeriudstyr købt fra det tidligere bogtrykkeri i Ebeltoft og en leaset digital trykmaskine. Men 'Familien på Trykken' har stille og roligt udvidet maskinparken.

I dag er der en digital trykmaskine, en skæremaskine, en klæbebindsmaskine, en hæftemaskine og alskens andre moderne maskiner.

Nys indkøbt er en HP storformatprinter specielt til plakater i både små og store oplag, og helt spritny er en kacheringsmaskine, der lægger et beskyttende lag på emnet og også kan trykke i guld og sølv.

Der trykkes næsten alt: bøger, hæfter, plakater, postkort, bannere, blokke, visitkort, løsblade, krus, kuverter, foldere, skilte, beachflag, indbydelser, sange...

3700 matematikbøger

Der er gang i det store lokale på Tingvej. Lige nu her midt i juli er 3700 matematikbøger i trykken til skolerne i Syddjurs, Syddjurs Bibliotekers informationshæfte og en plakat til Randers Teater er netop afsendt, Syddjurs Egnsteater har fået trykt et banner, og flere bøger er netop blevet færdige. 'Familien på Trykken' har nok at se til og forventer også travlhed fremover.

"Folk vil jo stadig gerne have en bog i hånden, og i forhold til undervisning er det også i mange tilfælde nødvendigt med print på papir. Undervisning udelukkende på skærm er hårdt - man skal også mødes og være sammen," understreger Jeanette Hennings og suppleres af Hans Hennings:

"Vi er som sagt som et husmandssted - ikke en stor virksomhed med mange ansatte, men vi er fleksible og leverer personlig betjening - også til de helt små opgaver."

Publiceret 31 July 2020 08:00