Mandag klokken 16 konfirmerer byrådet den aftrædelsesordning, som er aftalt mellem KL og DJØF, for den fyrede kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen. Arkivfoto

Mandag klokken 16 konfirmerer byrådet den aftrædelsesordning, som er aftalt mellem KL og DJØF, for den fyrede kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen. Arkivfoto

Byrådet godkender aftrædelsesordning for fyret kommunaldirektør mandag på ekstra byrådsmøde

Der er forhandlet en aftrædelsesordning på plads med den fyrede kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, og den skal byrådet konfirmere på et ekstra byrådsmøde mandag klokken 16

Af
Lars Norman Thomsen

Det er småt med information på Syddjurs Kommunes hjemmeside om det ekstraordinært indkaldte byrådsmøde i dag mandag 29. juni klokken 16.

Det står nemlig ikke opført på hjemmesiden, som det heller ikke var tilfældet med det ekstraordinært indkaldte Økonomiudvalgsmøde onsdag 24. juni, hvor et enigt Økonomiudvalg endte med at trække stolen væk under kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen og bad borgmester Ole Bollesen overbringe kommunaldirektøren nyheden om, at han var forhenværende.

Godt nok er der tale om lukkede dagsordener, men hvorfor datoen m.m. ikke optræder under hjemmesidens politiske dagsordener, har Lokalavisen ikke kunnet få oplyst.

Dagens ekstraordinære byrådsmøde handler udelukkende om, at byrådet skal konfirmere den aftrædelsesaftale, som Jesper Hosbond Jensens fagforening, DJØF, har forhandlet på plads med KL (Kommunernes Landsforening), der repræsenterer Syddjurs Kommune.

Den kommer til at koste kommunen i omegnen af 4 mio. kroner (to års løn incl. tillæg og pension), som tidligere oplyst af Lokalavisen.

Hertil kommer honorar til det konsulentfirma, der skal hjælpe til på sidelinjen med at skrue et forløb sammen som sikrer, at Syddjurs Kommune får en ny kommunaldirektør ud i fremtiden. Årsskiftet 2020-2021 er et godt bud.

På dagens byrådsmøde konfirmerer byrådet også, at Poul Møller indtræder i stillingen som konstitueret kommunaldirektør.

Desuden kan det meget vel tænkes, at flere politikere med interesse vil spørge til, hvordan den samlede koncernledelse skal tage vare på opgaverne efter sommerferien.

Der er på rekordtid fyret to afdelingschefer i kølvandet på kommunens prekære økonomiske situation - Erhvervs- og beskæftigelseschef Mette Vestergaard Byskov og chef for Social og Familie Christina Kaae - plus nu en kommunaldirektør.

Dermed er der kun fem afdelingschefer og to direktører tilbage, og det efterlader nogle huller i organisationsplanen. Bl.a. på området Erhverv og Beskæftigelse, der er udfordret økonomisk, og hvor Jesper Hosbond Jensen selv tog over som Erhvervs- og beskæftigelseschef.

De samme politikere vil sikkert også med ligeså stor interesse spørge til, hvad de tidligere borgmestre, Kirstine Bille (SF) og Claus Wistoft (V), skal hjælpe nuværende borgmester Ole Bollesen med, og hvor lang tid denne trojka skal bestå?

Publiceret 29 June 2020 14:30