Jesper Yde Knudsen klar til fire år mere i Syddjurs Byråd for Enhedslisten for at kæmpe for partiets politiske fikspunkter og ikke mindste holde Socialdemokratiet og SF fra at lytte til lokketoner fra Venstre. Foto: Syddjurs Kommune

Jesper Yde Knudsen klar til fire år mere i Syddjurs Byråd for Enhedslisten for at kæmpe for partiets politiske fikspunkter og ikke mindste holde Socialdemokratiet og SF fra at lytte til lokketoner fra Venstre. Foto: Syddjurs Kommune

Jesper Yde Knudsen bliver atter forreste spids hos liste Ø

Medlemmerne har igen-igen peget på det nuværende byrådsmedlem som Enhedslistens spidskandidat ved næste års kommunalvalg, hvor et valgtema for venstrefløjspartiet bliver at generobre magten fra kommunens embedsmænd og holde de politiske arvefjender i Venstre stangen

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Det bliver atter Jesper Yde Knudsen, 58, byrådsmedlem siden 2013, der skal trække det store læs for Enhedslisten ved næste år kommunalvalg.

Yde, der er lektor på Rønde Gymnasium, bliver spidskandidat for tredje gang valgt enstemmigt af Enhedslistens medlemmer.

De øvrige kandidater bliver først valgt på næste forårs generalforsamling.

"Jeg er glad for medlemmernes tillid og over at mærke, at vi er enige om retningen for Syddjurs. Som uddannet biolog er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med ambitionsniveauet for vores natur og for tempoet i den grønne omstilling. Jeg er også utilfreds med de mange nedskæringer i velfærden, der er et resultat af Socialdemokratiet og SF’s alt for tætte parløb med partiet Venstre, både på Christiansborg og her i Syddjurs Kommune," udtaler Jesper Yde Knudsen i en pressemeddelelse i kølvandet på generalforsamlingen i Enhedslisten Syddjurs.

Jesper Yde Knudsen er kandidat i molekylær biologi og med sidefag i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han har tidligere været ansat på Aarhus Amtssygehus.

Magten tilbage til folket

“I Enhedslisten mener vi, at de ledende politikere i de store partier i alt for høj grad har overladt styringen til administrationen. Vi mener, at det er på tide at borgerne og de folkevalgte erobrer magten tilbage fra embedsmændene og sætter en ny rød og grøn kurs for Syddjurs," udtaler Jesper Yde Knudsen, der som den eneste i byrådet står uden for indeværende års budget - både det, der blev vedtaget i oktober 2019 og det genåbnede i april 2020.

Hvordan gør vi?

Frem til næste års generalforsamling i foråret 2021 skal medlemmerne, næsten 50, i arbejdstøjet og være med til at sætte ord på de temaer, som Enhedslisten vil highlighte i valgkampen forud for kommunalvalget i november 2021.

Samarbejdet med andre partier og mulige valgforbund skal også afklares inden næste generalforsamling.

Til at trække i trådene valgte medlemmerne på generalforsamlingen forleden en bestyrelse bestående af Kurt Simonsen (Ugelbølle), Jens Christian Nielsen (Feldballe, Friland), Tanja Newby (Hornslet), Niels Peter Mortensen (Ebeltoft, Grobund) og Helle Toft Nørgaard (Kolind, Nødager) samt Randi Jepsen (Knebel, Dejret) blev suppleant.

Publiceret 24 June 2020 16:50