Jacob Møller Laursen (fra venstre), Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen leverede målene i Kolind-Perstrup IF’s 4-2 sejr over IF Midtdjurs i Sydbank Pokalen. Foto: Martin Schultz

Jacob Møller Laursen (fra venstre), Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen leverede målene i Kolind-Perstrup IF’s 4-2 sejr over IF Midtdjurs i Sydbank Pokalen. Foto: Martin Schultz

Pokalfodbold: KPI slog IFM og er klar til FC Djursland

Kolind-Perstrup IF var effektive og slog IF Midtdjurs med 4-2 i lokalopgør i Sydbank Pokalen

Det bliver Kolind-Perstrup IF, som skal udfordre FC Djursland i Sydbank Pokalen. Efter lørdag eftermiddag at have vundet med 4-2 efter 3-1ved pausen over IF Midtdjurs på et velbesøgt Ryomgård Stadion, er Kolind-Perstrup IF det eneste lokale seriehold tilbage i pokalturneringen og møder derfor tirsdag aften FC Djursland, der som Danmarksseriehold først nu træder ind i turneringen. Mens Kolind-Pestrup IF således vandt over IF Midtdjurs, blev det andet lokale Serie 1 hold Vivild IF hældt ud af pokalturneringen på eget græs på Langhøj Idrætscenter med et 4-1 nederlag til Jyllandsserieholdet Vatanspor fra Aarhus Vest.

Både Kolind-Perstrup IF og IF Midtdjurs havde tirsdag aften været ude i opslidende opgør med forlænget spilletid mod henholdsvis Auning IF og Purhus IF før de var klar til det klassiske lokalopgør mellem de to nabobyer i Midtdjurs, så det var to trætte hold, der gik fra banen efter en jævnbyrdig kamp.

”Det var en god kamp, hvor vi spillede bedre end mod Auning IF. Vi er ikke i kampform, men er i gang med at spille os i form. Begge hold løb tør for kræfter. IF Midtdjurs gjorde det godt, men vi viste, at vi ikke skal have meget plads,” siger KPI-træner Dennis Holdgaard, om især roser de unge spillere på holdet, Emil Ørsted Nielsen, Jacob Møller Laursen, Magnus Povlsen og Tobias Thøgersen for deres indsats.

Med sejren får Kolind-Perstrup IF tirsdag aften på hjemmebane fornøjelsen af at møde FC Djursland, som står og tripper for at blive sluppet løs på græs i holdets første betydende kamp efter corona-nedlukningen.

To mål af Jakob Degn Larsen

Spillende træner Rasmus Brasch (th.) giver sine holdkammerater nyt kampmod i pausen

Spillende træner Rasmus Brasch (th.) giver sine holdkammerater nyt kampmod i pausen

Et talstærkt publikum var lørdag eftermiddag mødt frem på et veltrimmet Ryomgård Stadion under truende skyer, som dog holdt tæt indtil de første dråber faldt i kampens sidste minutter.

De fuldboldsultne tilskuere var klar til lokalopgør, og tæt på uret slog en flok højtråbende og syngende IFM-tilhængere sig ned i en fanzone, udstyret med bajersk øl og romerlys.

Og fyrværkeriet blev der hurtigt brug for, da IF Midtdjurs efter syv minutter på banen spillede Kolind-Perstrup IF’s forvar helt tyndt. Anel Alagic og Mikkel Primdahl Sonnichsen kombinerede sig dygtigt gennem forsvarets højre side og serverede bolden for fødderne af holdets store ”target man”, Jonas ”Joe” Simonsen, midt for mål. ”Joe” scorede sikkert uden for målmand André Tonnesens rækkevidde.

Men Kolind-Perstrup IF slog lynhurtigt igen, for få minutter senere blev Martin Holm Hansen spillet i dybden af Jakob Degn Larsen og udplacerede IFM-målmand Lasse Walther Nielsen. Derefter tog Jakob Degn Larsen, som i denne sæson er vendt tilbage efter et langvarigt skadeshelvede, for alvor fat og scorede effektivt i det 26. og det 30. minut til en 3-1 føring til gæsterne ved halvleg.

”Jakobs to mål gav os ro på kampen,” notererer KPI-træner Dennis Holdgaard. IF Midtdjurs matchede naboerne fra Kolind spille- og tempomæssigt og havde et overtag i store dele af halvlegen, men gæsterne var effektive, når chancerne bød sig.

Reducering af Rasmus Brasch

I pausen gav IF Midtdjurs’ spillende træner Rasmus Brasch sine spillere en peptalk, for slaget var ikke tabt. Rasmus Brasch havde sat sig selv i midterforsvaret sammen med veteranen Jesper Simonsen, skubbet Emil Ring Kristensen op på midtbanen sammen med Rune Bach bagved offensive Frederik Laursen. Helt fremme skulle Anel Alagic og Mikkel Primdahl Sonnichsen skabe fart omkring store Jonas ”Joe” Simonsen på toppen.

Efter godt 20 minutters spil i 2. halvleg reducerede Rasmus Brasch til 3-2 på et direkte frispark efter at Alexander Birch Molbech var blevet fældet nogle meter uden for feltet. IF Midtdjurs pressede på for at få en udligning, men selv om Rasmus Brasch’ scoring åbnede kampen, så sluttede opgøret uden den forventelige tænding. Spillerne var tydeligvis trætte, og da indskiftede Jacob Møller Laursen ti minutter før slutfløjtet via stolpen piskede en nedfaldsbold i mål til 4-2 bag Lasse Walther Nielsen, var kampen afgjort. Store Jonas ”Joe” Simonsen sejlede til sidst rundt af træthed som en groggy bokser, og IF Midtdjurs fik i denne kamp ikke sat holdets target man i scene med høje bolde til ”Joes” låg.

Ros til de unge spillere

Det blev således en sikker sejr til Kolind-Perstrup IF fra Serie 1 mod IF Midtdjurs fra Serie 3, men hjemmeholdet bød lokalrivalerne jævnbyrdig modstand og havde i lange perioder overtaget i kampen. IF Midtdjurs holdt en gammel kending, holdets tidligere offensive profil, Mikkel Fanø, godt fra fadet på Kolind-Perstrup IF’s højre kant, men blev knækket af Jakob Degn Larsen, som med sin assist til Martin Holm Hansen og derefter to mål havde sin væsentlige andel i de rødes exit af Sydbank Pokalen.

”Man kunne se, at KPI spiller på et højere niveau. De var kyniske og slog til, når chancerne bød sig. Men det var en rigtig god fodboldkamp, hvor vi lykkedes med det vi er bedst til og matchede modstanderen tempomæssigt,” siger Michael Stegger Jensen, som med træner Rasmus Brasch på banen i hele kampen var IFM’s mand på sidelinjen.

”Vi er skuffede over at vi har tabt, men nu ser vi fremad. Det har været sjovt at spille et lokalopgør igen. Stor ros til hele holdet, for de gjorde det godt. ”Joe” var god på toppen sammen med Rune Bach og Frederik Laursen på midtbanen. Også de unge spillere Alexander Birch Molbech og Christian Greffel skal roses sammen med Anel Alagic,” slutter Michael Stegger Jensen.

IF Midtdjurs fortsætter træningen hver torsdag henover hele sommeren. Kolind-Perstrup IF skal få hvilet stængerne inden et sultent FC Djursland-hold stiller op på Kolind Park tirsdag kl. 19.00.

KAMPFAKTA

Sydbank Pokalen

IF Midtdjurs - Kolind-Perstrup IF 2 - 4 (1 - 3)

Lørdag 20. juni kl. 14.00 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

  • 1 - 0 Jonas Simonsen (7. min.)
  • 1 - 1 Martin Holm Hansen (10. min.)
  • 1 - 2 Jakob Degn Larsen (26. min.)
  • 1 - 3 Jakob Degn Larsen (30. min.
  • 2 - 3 Rasmus Brasch (64. min.)
  • 2 - 4 Jacob Møller Laursen (85. min.)

Publiceret 21 June 2020 23:30